Un bărbat și-a dat foc în scara unui bloc de pe strada Vasile Goldiș

by Adrian Pavel

În această dimineață, în jurul orei 07:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la deșeuri menajere, în scara unui bloc de locuințe din municipiul Arad, pe strada Vasile Goldiș.
Pentru misiune au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, cu două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD. La locul evenimentului a fost alocată și o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Arad.
La sosirea echipajelor de intervenție, casa scării era inundată cu fum, iar la pătrunderea în interior a fost identificată și extrasă o victimă. Este vorba despre un bărbat care prezenta arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corpului, fiind în stare de inconștiență, însă cu semne vitale. Victima a fost preluată de către echipajul medical SMURD și transportată la spital de către echipajul SAJ.
Incendiul s-a manifestat la nivelul parterului casei scărilor, la deșeuri menajere, pe o suprafață de aproximativ 2 mp, fiind stins prompt de către pompieri. Ulterior, cu ajutorul exhaustorului din dotarea autospecialei, s-a acționat pentru ventilarea încăperii.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații închise, iar cazul a rămas în atenția organelor abilitate pentru cercetări ulterioare.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate