Naționala de tineret, cu utiştii Popa și Mihai în lot, s-a calificat la EURO 2025!

by Andreea Radu

Pentru a patra oară consecutiv, naționala de tineret a României se califică la Campionat European de fotbal. „Tricolorii” mici au câștigat cu 3-1 meciul decisiv din Grupa E, disputat pe arena din Giulești, în fața Elveției și merg la turneul final din 2025! România a ocupat primul loc în grupă, cu 22 de puncte, cu două mai multe decât Finlanda și cu patru peste elvețieni. Ianis Stoica a reușit o „dublă”, în minutele 16 și 35, iar Umit Akdag a punctat și el în repriza secundă, în minutul 68, în timp ce golul oaspeților a fost înscris de Hajdari, în minutul 65.

În minutul 28, Jaquez l-a lovit cu piciorul în piept pe Munteanu, fază la care Daniel Pancu a explodat și a intrat amenințător pe teren, fiind eliminat. Funndașul elvețian a văzut roșu,  și și-a lăsat echipa în zece oameni până la final. Nici de această dată, selecționerul Daniel Pancu nu s-a bazat pe cei doi jucători ai UTA-ei convocați pentru această acțiune. Robert Popa a fost rezervă neutilizată, în timp ce Cristian Mihai a stat chiar în tribună. La final, cei doi s-au bucurat și ei alături de colegi pentru calificarea. În schimb, arădeanul Rapidului, Cătălin Vulturar, a întrat pe gazon în minutul 87, în locul lui Grameni. Al treilea portar din lot e fostul utist Alexandru Roșca.

Turneul final de anul viitor se va disputa în perioada 12-29 iunie, în Slovacia, iar alături de „tricolori” și țara gazdă s-au mai calificat direct Spania, Italia, Olanda, Germania, Ucraina, Anglia, Portugalia, Slovenia, Franța, Polonia și Danemarca. Ultimele trei participante se vor decide la baraj, unde vor participa Croația, Finlanda, Cehia, Belgia, Georgia și Norvegia. Chiar dacă nu a fost convocat la ultimele meciuri oficiale din grupa E, Rareș Pop ar putea fi convocat la Euro 2025.

România: 1. Sava – 2. Pantea (18. Maftei 83′), 3. Ignat, 5. Akdag, 11. Borza – 6. Perianu, 8. Grameni (15. Vulturar 87′) – 7. Stoica (16. Silaghi 76′), 19. Ilie (17. Corbu 76′), 10. Popescu (20. Rădulescu 76′) – 9. Munteanu. Rezerve: 12. Popa – 4. Amzăr, 13. Dănuleasă, 22. Blănuță.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate