O a treia tentativă de asasinare a lui Donald Trump a fost dejucată

by Andreea Radu

Un şofer a fost arestat sâmbătă în apropierea unui miting al lui Donald Trump la Coachella, în California, după ce a fost depistat că se afla în posesia mai multor arme deţinute ilegal, înainte de a fi eliberat pe cauţiune în aceeaşi seară, a anunţat duminică biroul şerifului local, notează tvrinfo.ro.
Anunţul vine după două tentative de asasinat împotriva fostului preşedinte republican în ultimele luni şi într-un moment în care el pledează pentru a fi dedicate mai multe resurse securităţii sale.
Suspectul, identificat ca fiind Vem Miller, un rezident din Las Vegas de 49 de ani, era „în posesia unei puşti, a unui pistol încărcat şi a unei încărcător de mare capacitate” în maşina sa, potrivit comunicatului dat publicităţii de biroul şerifului din comitatul Riverside, în estul Californiei.
Deși a pretins că are acces în zona VIP și de presă, ofițerii de poliție au observat că în interiorul mașinii era mare dezordine. Nu s-au lăsat păcăliți de explicații și au găsit mai multe pașapoarte și permise de conducere cu nume diferite.
„Nimeni nu știa ce i-ar fi putut trece prin cap individului, dar cred că am prevenit o altă tentativă de asasinat”, a declarat șeful poliției regionale.
Chad Bianco, șef poliție, Comitatul Riverside: I s-a permis să treacă prin perimetrul exterior. Când a ajuns în perimetrul interior, unde ofițerii de poliție efectuau, evident, o evaluare mai amănunțită a vehiculelor care intrau, au apărut multe nereguli. Ofițerul a observat că interiorul vehiculului era destul de dezordonat. Vehiculul avea o plăcuță de înmatriculare în mod evident falsă. Acest lucru l-a determinat pe agent să continue investigațiile pentru a afla de ce se afla persoana respectivă acolo și ce făcea. În timpul acestei investigații, agentul a găsit în cele din urmă mai multe pașapoarte, cu mai multe nume, mai multe permise de conducere cu nume diferite. Au fost găsite aceste documente de identificare, dar și un pistol încărcat și o pușcă. Dacă mă întrebați pe mine, probabil ofițerii au prevenit o a treia tentativă de asasinat.
Vem Miller a fost eliberat pe o cauţiune de 5.000 de dolari în aceeaşi seară. El urmează să se prezinte în instanţa locală pe 2 ianuarie pentru infracţiunile de „deţinere a unei arme de foc încărcate” şi „deţinere a unui încărcător de mare capacitate”.
Nici echipa de campanie, nici Secret Service – responsabil cu protejarea personalităţilor politice americane de rang înalt – nu au reacţionat deocamdată.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate