Trei arădeni au bifat minute la loturile naționale, însă doar Rareș Pop are motive de bucurie

by Florian Popa

După eșecurile cu Germania, 2-3, chiar la Arad și 0-2 în Anglia, naționala de fotbal Under 20 a României (foto) a câștigat primul său meci în noua ediție a Elite League. „Tricolorii” pregătiți de Costin Curelea au câștigat cu 1-0 în Cehia, pe „CFIG Arena”, din Pardubice. Singurul gol al întâlnirii a fost înscris de Alexandru Musi, în minutul 38.

Arădeanul Rareș Pop, de la Rapid, a intrat pe gazon în minutul 54, în locul craioveanului Bană. Ionuț Pop, fotbalistul crescut de Viitorul Arad, actualmente la Corvinul, a jucat în ultimele 25 de minute. România mai are programat un meci de verificare în compania naționalei Elveției luni, 14 octombrie, de la ora 19, pe arena „Eugen Popescu”, din Târgoviște.

Stanciu și Câmpan au făcut „ștafeta” în România – Spania 0-4

În perioada 6-16 octombrie, echipa națională U18 a României, antrenată de Adrian Dulcea, participă la Turneul celor 4 Națiuni, în Porto (Portugalia). Startul a fost foarte slab, cu un sec 0-4 în fața Spaniei, după reușitele semnate de Fernandez (’36), Osazuwa (’48), Junyent (’69), Lopes (’86).

Arădenii Raul Stanciu și Lucas Câmpan, colegi de generație la Atletico Arad și mai apoi la Pecica, au bifat și ei minute. Noul atacant al celor de la Lecce a evoluat în primele 75 de minute, lăsându-i locul vârfului de la Corvinul pentru ultimul sfert de oră.

Sâmbătă, de la ora 19, România U 18 va juca împotriva Portugaliei, iar marți, de la ora 13, o va întâlni pe reprezentativa similară a Turciei.

Urmează alți utiști la rând, dar și Dennis Man

Selecționata de tineret a României, cu utiștii Robert Popa și Cristian Mihai, dar și cu arădeanul Cătălin Vulturar (Rapid) sub comanda lui Daniel Pancu, va juca vineri, de la ora 17, pe „Nikšić Stadium” cu naționala Muntengerului. „Tricolorii mici” au nevoie de victorie pentru a juca apoi cu calificarea la Euro 2025 pe masă, contra Elveției. Această a doua dispută este programată marți, de la ora 19, pe arena din Giulești.

Meciul vedetă este însă Cipru – România, cu arădeanul Dennis Man anunțat titular, în Liga Națiunilor, care va vea loc sâmbătă seara, de la ora 21:45. În fine, utistul Ibrahima Conte joacă în preliminariile Cupei Africii pentru Guineea, în dubla cu Etiopia, sâmbătă și luni.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate