Prețurile petrolului au crescut cu peste 3%

by Andreea Radu

Prețurile petrolului au crescut cu peste 3%, pe fondul așteptărilor investitorilor privind un atac al Israelului asupra facilităților de producție a țițeiului ale Iranului, relatează b1tv.ro. Se prevede o creștere cu aproximativ 20% a prețului global al barilului de petrol dacă Israelul lansează atacuri cu rachete împotriva câmpurilor petroliere iraniene.
Prețurile petrolului au explodat săptămâna trecută din cauza temerilor că Israelul ar putea lovi industria petrolieră iraniană, ca represalii pentru atacul cu rachete balistice al Teheranului.
Președintele Joe Biden a declarat joi că Statele Unite discută despre un potențial atac israelian împotriva rezervelor de petrol ale Iranului, care ar putea declanșa o revenire la prețurile petrolului de 100 de dolari pe baril și, în mod corespunzător, prețuri mai mari la benzină în Statele Unite și în alte părți.
Brent, referința globală a petrolului, s-a stabilit vineri la 78,05 dolari pe baril, ceea ce reprezintă o creștere cu 8% față de săptămâna precedentă. A marcat cel mai mare câștig săptămânal din ianuarie 2023.
Israelul ar putea lovi rezervele de petrol ale Iranului, ca răzbunare pentru Iran, la începutul săptămânii, lansând rachete balistice împotriva țintelor din Israel.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate