Martin Scorsese spune că nu îşi ia rămas bun de la cinema şi că mai are multe filme de făcut

by Florian Popa

Regizorul american Martin Scorsese, premiat cu Oscar, a declarat cu puţin timp înainte să fie recompensat cu principala distincţie decernată de Muzeul Cinematografiei Italiene, luni, la Torino, că nu îşi ia deocamdată rămas bun de la cinema şi că mai are multe filme de făcut, informează agerpres.ro.
„Nu, în niciun caz nu vreau să îmi iau rămas bun de la cinema, încă mai am câteva filme de făcut şi sper ca Dumnezeu să îmi dea putere şi vreme însorită ca să le fac”, a declarat artistul de 81 de ani, regizorul unor filme precum „Taxi Driver”, „Raging Bull”, „Goodfellas”, „The Departed” şi „The Aviator”, în timpul unei întâlniri cu presa la Muzeul Cinematografiei din acest oraş din nord-vestul Italiei, unde va fi recompensat luni seară cu Stella della Mole Award.
„Filmul despre Sinatra a fost amânat, dar lucrez la cel despre Isus”, a dezvăluit regizorul american de origini siciliană, referindu-se la amânarea până la o dată nedeterminată a celor două filme despre care anunţase că voia să le filmeze în scurt timp, „Life of Jesus” şi „Sinatra”, unul după altul.
Martin Scorsese a filmat recent în Sicilia, regiunea natală a părinţilor săi, un documentar despre epavele unor ambarcaţiuni din Antichitate. Maestrul de origine italiană, ai cărui părinţi erau originari din satele din jurul oraşului Palermo, a declarat: „Am simţit că puteam să dezvălui ceva necunoscut până acum publicului. Sunt recunoscător Siciliei şi sicilienilor pentru primirea minunată pe care mi-au făcut-o încă o dată, atunci când am filmat documentarul despre epavele antice greceşti şi romane”.
Martin Scorsese se va afla la Torino în zilele de luni şi marţi, când îi va fi înmânat acel premiu din partea Muzeului Cinematografiei şi când va susţine un masterclass.
La ceremonia de marţi seară vor fi prezenţi şi regizorul italian premiat cu Oscar Giuseppe Tornatore (cunoscut pentru „Cinema Paradiso”), actorul stabilit la Roma Willem Dafoe şi un cuplu renumit de scenarişti, soţii Dante Ferretti şi Francesca Lo Schiavo.
Deocamdată nu a fost confirmată informaţia potrivit căreia ar fi posibilă o sosire surpriză a actorului Leonardo DiCaprio la Torino pentru a îi înmâna lui Martin Scorsese acel premiu.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate