Vara în care mama a avut ochii verzi – prima premieră a stagiunii 2024-2025, pe scena TCISA

by Andreea Radu

Credit foto: Nicu Nistor

 

Ai avut vreodată blocajul de a-i spune cuiva drag ce simți pentru el? Când vorbim despre sentimente nu cred că suntem condiționați de un, așa zis, timp potrivit. Gîndește-te la ultimul lucru pe care i l-ai spus mamei tale îniante să pleci de acasă. Ești împăcat cu ideea că ar putea fi ultimul lucru auzit de la tine? – Aceasta este premisa de la care pornește propunerea teatrală lansată publicului arădean de tânărul actor Tudor Jula – nou membru al colectivului Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad – împreună cu echipa sa, formată din Ioana Dajbog și David Vîlcu.

Este vorba despre spectacolul Vara în care mama a vut ochii verzi – o adaptare după romanul cu același nume de Tatiana Țîbuleac, care va fi prezentat în premieră în 10 octombrie, de la ora 19.00, în sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Este un spectacol pe care acum îl aduc în premieră în fața publicului arădean, dar care s-a născut și a crescut în timp. Prima dată m-am apropiat de această poveste în ultimul an de liceu. Apoi, am mai trecut prin ea, pentru ca în 2023, să o prezint publicului sub forma acestui spectacol,  regizat de Tudor Antofie.” – spune Tudor Jula

One man show-ul propus de Tudor Jula este unul provocator și emoționant deopotrivă, un spectacol în care tânărul actor „joacă cu nuanțe diverse, gândite. Cu îndrăgostire de rol (…) cu o dăruire totală.” (Alexandru Jurcan, Vara mamei și vara lui Antohie, www.neuma.ro)

Dramatizarea este semnată de Ioana Dajbog, iar universul sonor – de David Vîlcu.

Biletele s-au pus în vânzare atât online, pe www.eventim.ro, cât și la casieria Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate