Acestea sunt medicamentele care te lasă fără permis de conducere

by Andreea Radu

Un număr tot mai mare de șoferi se confruntă cu o problemă frustrantă: rezultate fals-pozitive la testele antidrog rapide, cunoscute sub numele de Drugtest. Deși nu au consumat substanțe ilegale, anumite medicamente sau suplimente pot afecta rezultatele testelor, lăsându-i pe șoferi fără permis și chiar în fața unor cercetări penale.
În ciuda faptului că nu sunt substanțe ilegale, mai multe medicamente de larg consum pot genera rezultate fals-pozitive la testele antidrog. Printre cele mai frecvente sunt:
-Paracetamolul și ibuprofenul – Substanțele din compoziția acestora pot fi detectate ca opiacee, iar testele rapide pot indica prezența morfinei sau codeinei în organism.
-Medicamente pentru anxietate, insomnie sau spasme musculare – Acestea conțin benzodiazepine, substanțe psihoactive care pot duce la un rezultat pozitiv.
-Antidepresivele – Acestea pot, de asemenea, să conducă la un rezultat fals-pozitiv pentru diverse substanțe psihoactive.
Mai mult, chiar și unele medicamente utilizate pentru tratarea răcelilor sau alergiilor, cum ar fi spray-urile nazale, pot genera rezultate pozitive la testul antidrog pentru amfetamină sau alte substanțe.
Pentru a evita astfel de situații, șoferii trebuie să fie atenți la semnele distincte de pe ambalajele medicamentelor sau suplimentelor alimentare. Produsele care sunt contraindicate conducătorilor auto poartă un semn specific: un triunghi roșu cu un semn de exclamare negru în centru, încadrat într-un pătrat alb. Acesta avertizează asupra riscului pe care medicamentele îl pot reprezenta în cazul conducerii vehiculelor, scrie stiripesurse.ro.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate