Israelul a lansat operaţiuni terestre în sudul Libanului

by Florian Popa

Armata israeliană a anunţat marţi că trupele sale terestre au trecut graniţa pentru a lupta împotriva Hezbollah în satele din sudul Libanului, în ciuda apelurilor internaţionale pentru detensionare, relatează agerpres.ro.
După lovitura devastatoare aplicată grupării armate şiite prin asasinarea liderului său Hassan Nasrallah vineri într-un atac israelian lângă Beirut, liderii israelieni au avertizat că războiul împotriva mişcării pro-iraniene, inamic al Israelului, nu s-a încheiat.
Armata israeliană a precizat într-un comunicat că operaţiunile terestre, care au început luni seara, sunt „limitate, localizate şi ţintite” împotriva „ţintelor şi infrastructurii teroriste” ale Hezbollah. Armata nu a specificat numărul soldaţilor implicaţi în incursiune.
„Aceste ţinte sunt situate în satele din apropierea graniţei şi reprezintă o ameninţare imediată pentru comunităţile israeliene din nordul Israelului”, se arată în comunicat.
Armata israeliană efectuează bombardamente intense şi mortale asupra Libanului de mai multe zile.
Potrivit unui oficial de securitate libanez, care a vorbit sub condiţia anonimatului, Israelul a lansat cel puţin şase noi lovituri în sudul Beirutului în timpul nopţii, după ce armata israeliană le-a ordonat locuitorilor să evacueze zona.
Într-o declaraţie publicată pe reţeaua de socializare X, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus că este convins, ca şi Israelul, de „necesitatea de a destructura infrastructura de atac” a Hezbollah pentru a se asigura că „nu poate efectua atacuri de tipul celor din 7 octombrie împotriva comunităţilor din nordul Israelului”.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate