România a strălucit la întrecerile balcanice de ritmică! Mara Cercel este triplu medaliată cu aur, alte două gimnaste de la CSM Arad au urcat pe podium

by Dana B.

Delegația de gimnastică ritmică a României a obținut un total de 35 de medalii, dintre care 17 de aur, 10 de argint și 8 de bronz, la Jocurile Balcanice și Cupa Balcanică de la Budva (Muntenegru). Gimnastele tricolore au strălucit de la cea mai mică sportivă, 10 ani, până la veterana Andreea Verdeș, în vârstă de 24 de ani. România a ocupat la final locul 1 pe națiuni, în clasamentul făcut de la categoriile copii până la junioare. Verdeș este vicecampioană balcanică la senioare și medaliată cu argint la Balkan Cup, România dominând întrecerea pe echipe, printre performere numărându-se și Mara Cercel, de la CSM Arad, triplu medaliată cu aur balcanic la individual și echipe copii (alături de Elena Cășăriu), dar și cu echipa României, pe națiuni! La Jocurile Balcanice, echipa de junioare (Ileana Duțu și Bianca Răutu) s-a ales cu medalia de argint, iar cea de prejunioare (Patricia Stanciu și Maia Metea) a devenit campioană balcanică. Sabina Enache s-a clasat pe locul 6 la senioare.

În același timp cu Jocurile Balcanice s-a desfășurat și competiția Balkan Cup, unde participantele de la mai multe cluburi din România au obținut numeroase medalii. Alte două gimnaste de la CSM Arad au urcat pe podium, la Cupa Balcanică: Dalia Marin, la categoria senioare, a luat de două ori bronz, la măciuci și panglică, iar Maria Prodan, la prejunioare, sportivă cu dublă legitimare CSS 1 Timișoara, care de trei ani se pregătește și ea la Arad sub îndrumarea antrenoarelor Daniela Chiriac și Tatiana Novikova, a luat o medalie de aur la panglică.

Antrenoarea secției de ritmică de la CSM Arad și a ansamblului de senioare al României, Daniela Chiriac, a jucat un dublu rol la Budva, antrenor al Marei Cercel la Campionatul Balcanic, dar și arbitru la cele două competiții din Muntenegru. Urmează principalele competiții ale anului, Campionatele Naționale de junioare și senioare, Campionatul Național de junioare IV și Cupa României, programate în perioada 3-6 octombrie în Sepsi Arena, la Sfântu Gheorghe.

 

 

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate