UTA obține o victorie mare în Gruia! Rednic poate zâmbi din nou: i-a predat o lecție lui Petrescu

by Dana B.

Nimic nu prevestea ceea ce avea să întâmple în această seară în Gruia. UTA avea probleme mari în joc, Mircea Rednic s-a operat marți din nou la inimă și nu a mai luat loc pe bancă la meciul cu CFR Cluj, echipa era pe loc de baraj, fără victorie acasă și fără succes de o lună și jumătate, plus cel mai slab atac. Cu toate astea, utiștii s-au mobilizat exemplar într-un moment greu și important al sezonului și au reușit o prestație aproape de perfecțiune în fieful vicecampioanei en-titre, cu un Dan Petrescu împietrit pe margine! Chiar și abia externat din spital, Rednic a gândit excelent partitura tactică, i-a ieșit totul astăzi, de la formula de start la schimbări, până și lăsarea lui Fabry în afara lotului! Practic, i-a dat o predat o lecție de toată frumusețea contestatului Petrescu, căruia i s-a cerut demisia din tribune. Susținută pe Someș de o galerie destul de numeroasă și activă venită de la Arad, UTA și-a respectat exact partitura și a avut eficiență maximă în fața porții. Roș-albii au început bine și au dictat ritmul, iar în minutul 13, Omondi i-a furat mingea lui Deac undeva la 35 de metri și i-a pasat filtrant lui Costache, care singur cu Popa l-a executat pe acesta cu un șut de la 18 metri, puțin peste portarul clujenilor. CFR-ul s-a aruncat în atac, dar s-a lovit de o apărare atentă și foarte motivată, cu Conte și Paulolo imperiali în duelurile aeriene, un mijloc mult mai dispus la efort, dar și benzi mai active ca și altădată. Luis Munteanu, în două rânduri, Korenica și Bolgado au avut șanse la poarta Bătrânei Doamne, dar ori Popa a fost la post, ori imprecizia amfitrionilor a ținut tabela nemișcată, 0-1 la pauză!

Rednic, inspirat peste tot! Omondi a fost pe tot terenul: două asissturi și gol!

Începutul mitanului secund nu a fost de bun augur, asta pentru că CFR a egalat repede, în minutul 48, atunci când Korenica a recentrat în fața porții și Tachtsidis a trimis cu capul în plasă, dintre apărătorii arădeni. Rednic a reacționat repede și l-a introdus pe teren în minutul 54 pe Kadiri, care avea să facă și el un joc excelent. Peste un minut, Radu Petrescu i-a iertat pe clujeni de o eliminare la Fică, la faultul asupra lui Costache, într-o fază în care utistul scăpa singur spre poartă. Ocazia lui Pedro, din minutul 59, cu șut din careu în plasa laterală, a anunțat reușita secundă a UTA-ei, după o fază de atac superbă: era minutul 64, când Costache i-a întors serviciul lui Omondi și i-a pasat excelent, filtrant, lui Omondi, care cu o execuție de atacant de rasă, a marcat cu un șut rapid, la colțul scurt, fără șanse pentru Popa, 1-2! UTA nu s-a baricadat în apărare, a stat bine în teren și cu o determinare mult peste ceea ce am văzut de exemplu etapa trecută, cu Poli Iași, nu le-a oferit clujenilor prea multe ocazii. Ex-utistul Postolachi ne-a dat ceva emoții cu un sfert de oră înaintea finalului, cu o lovitură de cap peste poartă, pentru ca în minutul 78 să asistăm la golul meciului.

Kadiri a pus cireașa pe tort, cu golul meciului: lui Petrescu i s-a cerut demisia!

Nigerianul Kadiri avea să iasă la rampă cu o execuție de maestru, după ce a fost angajat de Omondi, cu două asissturi și un gol astăzi. Omondi i-a trimis o pasă de 40 de metri din stânga, Kadiri a câștigat duelul fizic cu Bolgado și l-a lobat elegant de la 13 metri pe celălalt Popa, dar din poarta gazdelor, scor final 1-3! Pe final, Munteanu și Michael au avut două ocazii mari, primul șutând de la 16 metri puțin peste poartă, iar al doilea reluând cu capul pe direcția lui Robert Popa. Ultimul fluier a declanșat bucuria în tabăra utistă, a doua victorie stagională ducând echipa pe locul 11, cu 12 puncte, la doar trei puncte de zona de play-off! Rednic poate zâmbi din nou și probabil vor urma replici tăioase la adresa contestatarilor de serviciu din ultima perioadă.

Formații:

CFR Cluj: M. Popa – Abeid (Camora), Boben, Bolgado, Rocha – Djokovic – Deac (Păun), Korenica (Michael), Tachtsidis, Fică (Postolachi) – L. Munteanu.

UTA: R. Popa – Râpă, Poulolo, Conte, Trif – Hrezdac, Van Durmen – Câmpanu (Kadiri), Pedro (C. Mihai), Omondi – Costache (Zsori).

Au arbitrat: Radu Petrescu – la centru, Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu – asistenți (toți din București).

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate