O faţă de masă pentru Klaus Iohannis a costat Palatul Cotroceni 9.000 de euro

by Adrian Pavel

Marcel Ciolacu a criticat cheltuielile extravagante ale președintelui Klaus Iohannis, în ultimele luni de mandat ca președinte al României. Potrivit unei liste cu achizițiile Administrației Prezidențiale, prezentate în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN, reiese că luxul de la Cotroceni sfidează realitățile cotidiene ale românilor. Vorbim despre o față de masă de 9.071 de euro, 7.000 de euro pentru repararea luminii de la piscină, dar şi recondiționarea unei uşi cu 13.800 de euro. În acest context, premierul a spus că „îmi e greu să accept acest lucru şi fiecare trebuie să răspundă pentru cheltuielile pe care le face”.
În timp ce România se confruntă cu mai multe crize, Klaus Iohannis continuă să trăiască la nivel înalt. Potrivit SAP, serviciul de achiziții publice, cumpărăturile făcute de Administrația Prezidențială, în ultimele luni de mandat al preşedintelui României, pare că sfidează realitatea cotidiană a românilor.
Mai exact, pe lângă călătoriile extravagante în locuri exotice, efectuate numai cu avioane private de lux, Palatul Cotroceni a cheltuit din banii publici 9.071 de euro pentru o faţă de masă. La asta se adaugă, potrivit listei de pe SEAP, repararea iluminatului, piscinelor și fântânilor arteziene pentru care s-a plătit suma de 7.278 euro, scrie antena3.ro.
De asemenea, la începutul anului, prin luna martie, au fost curățate și tapițate fotoliile de la Cotroceni, servicii pentru care s-a plătit suma de 27.820 euro. Mai mult, s-a recondiționat și o ușă la Cotroceni cu nu mai puţin de 13.800 euro. La asta se mai adaugă şi suma de 7 milioane de lei pe care Guvernul României l-a alocat, luni, Administrației Prezidențiale pentru rectificarea bugetară, potrivit documentelor afișate pe site-ul oficial al Ministerul Finanțelor.
În acest context, premierul Marcel Ciolacu a criticat opulența, huzurul şi luxul sfidător de care beneficiază preşedintele Klaus Iohannis, în ultimul an de mandat ca președinte al României.
„Chiar să dau 9.000 euro pe față de masă. Mi-e greu să accept acest lucru. Fiecare răspundem de cheltuielile pe care le facem. Este Curtea de Conturi și presă și opinia publică”, a spus Marcel Ciolacu

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate