Primarul comunei Ignești, Marinel Urs: „Dacă faci, nu-i bine că deranjezi, dacă nu faci, iar nu-i bine“

by Sida Voicu

Am fost în zona Sebișului ieri și m-am gândit în sinea mea să dau o fugă până la Ignești, pentru că sunt doar vreo 4 km. La intrare în localitatea Ignești am întâlnit trei persoane care vorbeau despre culesul fructelor și a porumbului. I-am întrebat și eu dacă la ora asta, era ora 13, mai pot găsi primarul la primărie, iar dânșii mi-au răspuns: „Da, acesta de când e primar programul este sfânt, toată lumea este respectată, noi nu am avut așa primar respectos, cuvântul lui este literă de lege, nu de politician, domnule“. Evident, primarul era la birou cu viceprimarul și munceau. L-am intrebat dacă ne poate sta și nouă la dispozitie timp de câteva minute, iar răspunsul a fost afirmativ.
– Domnule primar, la al câtelea mandat sunteți acum?
– Am trei mandate finalizate și acum intru în cel de-al patrulea mandat de primar, deci trei mandate le-am parcurs cu succes.
– Domnule primar Marinel Urs, ne-ați putea aminti în mare câteva realizări din aceste mandate?
– Da, să știți că am făcut în toate satele câte ceva, peste 12km străzi asfaltate și 13,8 km asfaltări de drumuri comunale, peste 6 km de trotuare pavate, am construit un cămin cultural în satul Susani, am modernizat dispensarul uman din Ignești, am introdus fibra optică în cele patru sate Ignești, Minead, Susani și Nădălbești. S-a extins rețeaua de apă încă 2 km, finalizarea de intabulări gratuite, terenuri agricole din extravilant în satele Ignești și Minead s-au executat în totalitate și în Susani parțial, deci s-au făcut până acum în jur de 2500 parcele.
– Ați avut realizări foarte bune, cred că cetățenii sunt foarte mulțumiți de dumneavoastră.
– Așa ziceți dumneavoastră, domnule Sida…. Să știți că am rămas cu un gust amar din campania electorală din luna iunie, am fost bălăcărit cu tot felul de murdării, atât la adresa mea, cât și a familiei mele de către unii contracandidați, dar aceștia nu știu cum a arătat comuna aceasta în urmă cu doisprezece ani. Să știți că sunt unii cetățeni care ne sfidează ca instituție de stat, dar vă spun că nu mă voi lăsa intimidat de acești indivizi și, totodată, nimeni nu este mai presus de lege și trebuie să respectăm cu toții legile statului.
– Îmi pare rău să aud de astfel de cetățeni în satul Ignești și vă promitem că vom mai trece și cu alte ocazii prin comuna pe care o păstoriți dumneavoastră. Ne-ați spus că aveți proiecte și pentru mandatul nou.
– Da, construirea unei capele funerare în satele Ignești și Susani, construirea unui Cămin Cultural în satul Minead, modernizarea drumului comunal Ignești-Minead prin programul Anghel Saligny, modernizarea tuturor străzilor din întreaga comună, cam în jur de 4 km. Avem proiect pe fonduri europene de dotare cu mobilier și aparatură de climatizare pentru toate Căminele Culturale din comună. Dotarea școlilor și grădinițelor cu echipamente de supraveghere. Amenajarea drumurilor de acces la toate cimitirele din comuna noastră. Modernizarea iluminatului public prin înlocuirea cu leduri.
– Domnule primar, cum să nu vă invidieze acești indivizi, la care ați făcut referire, când vedem atâtea proiecte? Noi vă dorim multe succes în continuare!

Sida Voicu

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate