UTA nu se mai oprește din transferuri: caută atacant de careu, dar l-a adus pe Dussaut, fundaș dreapta!

by Dana B.

UTA este probabil una din puținele echipe din SuperLigă rămase pe piața transferurilor, deși mercato s-a încheiat demult. Mai pot fi luați doar jucători liberi de contract, rămași fără echipe, iar Rednic trebuie să acopere cumva găurile, ca urmare a câtorva rateuri la nivel de achiziții. S-a debarașat ușor de Diogo Rodrigues, Tsouka, oricum accidentat și Rîpă nu prea confirmă, așa că banda dreaptă va fi întărită cu Damien Dussaut, care a semnat pentru un sezon, cu drept de prelungire pentru încă o stagiune! Dussaut poate juca și pe stânga, unde de asemenea sunt probleme, cu Mabea și Trif sub nivelul așteptat. Dussaut și-a început cariera la Valenciennes, însă a mai evoluat pentru Standard Liege și Sint-Truiden. În 2019, fundașul dreapta s-a transferat în România, la Dinamo, fiind adus chiar de Mircea Rednic și a evoluat în 10 meciuri. Antrenorul UTA-ei avea să lucreze cu el și la Farul.

Francezul s-a remarcat în România la Viitorul și Farul

Șase luni mai târziu a fost cedat celor de la Farul, de care s-a despărțit în acest an. Pentru constănțeni a bifat 70 de meciuri, reușind două goluri. În sezonul 2022-2023 de SuperLigă, acesta a evoluat pentru Rapid București. De origine franceză, Dussaut a debutat în 2022 pentru naționala statului Martinica în partida cu Costa Rica (0-2). Noul jucător al “Bătrânei Doamne” a avut șansa de a evolua și pentru naționalele de juniori ale Franței, U20 și U19. Totuși, suporterii arădeni așteaptă acel număr 9, atacant golgheter cu care Rednic și cei de la UTA ne tot amenință de o vreme încoace.

A mai jucat la Dinamo și Rapid, iar la națională este coleg cu Poulolo

Are în total 108 prezențe în prima ligă din țara noastră, cu două goluri marcate și șapte pase decisive. La nivel de națională, Dussaut reprezintă Martinica, fiind coechipier la prima reprezentativă cu noul său coleg de la UTA, Florent Poulolo. Are în total șase selecții, ultimele două chiar în această lună. Cota sa de piață este de 450 de mii de euro.

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate