Zelenski a avertizat că Rusia se pregătește să atace trei centrale nucleare din Ucraina

by Andreea Radu

Rusia se pregătește să atace trei centrale nucleare ucrainene, a declarat președintele Volodimir Zelenski în fața Consiliului de Securitate al ONU, la New York, potrivit The Kyiv Independent. Președintele Zelenski a declarat: ”Intrăm acum în a treia iarnă a acestui război. Rusia încearcă din nou să ne distrugă infrastructura energetică, iar în această toamnă sunt și mai cinici: vor să ne atace cele trei centrale nucleare.”
“Dacă Rusia este pregătită să meargă atât de departe, înseamnă că nimic din ceea ce prețuiți nu contează pentru Moscova. Acest tip de cinism rusesc va continua să se manifeste dacă i se oferă spațiu în lume”, a spus el.
Zelenski nu a precizat care sunt centralele amenințate, dar a spus că Kievul are dovezi și „probe” ale planurilor Rusiei.
Există trei centrale nucleare în funcțiune pe teritoriul controlat de Ucraina – centralele nucleare Rivne și Khmelnitskii în vestul țării și centrala nucleară Pivdennoukrainsk în sud. Atacurile regulate ale Rusiei pun în pericol siguranța acestora prin întreruperea alimentării cu energie a unităților, scrie tvrinfo.ro.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate