Debut cu victorie clară, în Cupa României! FCC UAV nu a stat la discuții cu studentele de la Sportul

by Dana B.

FCC UAV Arad a câștigat la pas, astăzi, primul meci oficial al sezonului, 83-33 cu divizionara secundă Sportul Studențesc. Duelul a contat pentru dubla din primul tur al Cupei României, cele două echipe convenind să dispute ambele jocuri la Arad, marți și miercuri. Așa cum era de anticipat, a fost doar o formalitate sau mai bine zis un antrenament cu public pentru galben-albastre, tânăra formație studențească fiind un simplu sparring-partner pentru vicecampioana en-titre a României la baschet feminin. Suporterii și-au putut vedea la treabă favoritele într-o nouă formulă, destul de mult schimbată față de sezonul trecut. Miroslav Popov a început meciul cu Podar, Panait, Jovancevic, Mititelu și Animam, iar pe parcurs a rulat tot lotul avut la dispoziție. FCC UAV a rezolvat jocul încă după primul sfert, încheiat cu un categoric 31-4, pentru ca sfertul doi să revină surprinzător formației din capitală, 15-16, pentru un 46-20 la pauza mare.

Filipineza Animam s-a remarcat la meciul de debut

Diferența avea să crească considerabil în sfertul trei, adjudecat din nou clar de gazde, cu 21-8, pentru ca în sfertul patru, Podar și colegele sale să nu mai forțeze. Chiar și așa, finalul a consfințit o victorie categorică a arădencelor, 83-33 (31-4, 15-16, 21-8, 16-5). A ieșit la rampă în special filipineza de 25 de ani Jack Danielle Animam, care cu 25 de puncte și 12 recuperări și-a trecut în cont un double-double. A doua marcatoare a echipei arădene a fost cealaltă stranieră din lot, sârboaica Tamara Jovancevic, cu 14 puncte reușite. Nu se pot, însă, trage concluzii după un astfel de joc, dar rămâne debutul pozitiv în noua stagiune a formației sârbului Popov, tehnicianul din țara vecină așteptând încă întăriri la nivel de lot. Meciul cu numărul doi al confruntării FCC UAV – Sportul este programat miercuri, ora 17, tot în Polivalenta arădeană.

Formații

FCC UAV: Animam 25, Jovancevic 14 (1×3), Podar 11 (1×3), Panait 8 (1×3), Dobă 8, Mititelu 7 (1×3), Ciotir 6, Valea 2, Negru 2, Cucu. Antrenor: Miroslav Popov.

Sportul: B. Sârbu 15 (1×3), Preda 6, B. Sîrbu 4, Constantinescu 3, L. Sârbu 2, Balazsi 2, Mândruț 1, Lupu, Mihăilescu, Gheorghe, Costescu, Onișoara. Antrenor: V. Perovic.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate