Mihai Fifor, despre cazul dronelor rusești: România nu poate lua măsuri unilaterale

by Adrian Pavel

Deputatul PSD Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, a vorbit despre cazurile de drone rusești care intră în spațiul aerian românesc sau efectuează atacuri în zonele ucrainene din proximitatea frontierelor românești, joi, la Știrile B1 TV, și s-a arătat de părere că este „foarte important că o asemenea discuție se ridică la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării”.
„Este un lucru, zic eu, în primul rând foarte important că o asemenea discuție se ridică la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, acesta este un punct, cred eu, foarte important de semnalat. Până la urmă este forul cel mai important al țării, care dezbate problemele de securitate ale României, este, cum bine știți, compus și din Președintele statului, dar acolo participă premierul, participă ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul Economiei, în fine. Ideea este că o astfel de discuție sigur că se poartă în CSAT și este chiar în regulă”, a declarat deputatul PSD.
„Ce cere ministrul de externe al Ucrainei, mă rog, este dreptul legitim al Ucrainei să solicite așa ceva, dar, pe partea cealaltă, așa cum fac la fiecare intervenție la dumneavoastră, reamintesc celor care ne privesc faptul că România este membră a NATO. România nu poate lua măsuri unilaterale, care să vizeze, știu eu, doborârea unor ținte care nu sunt în spațiul aerian românesc și, implicit, NATO. Acestea sunt decizii care se iau împreună cu structurile de comandă ale Alianței Nord-Atlantice. Orice ridicare de aeronavă, de pildă, se face cu această consultare, pentru că așa este, până la urmă, firesc”, a adăugat Mihai Fifor, fost ministru al Apărării.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate