Republica Moldova se va îndrepta spre faliment! Datoria publică a ajuns la cote record

by Andreea Radu

Andrei Năstase și-a depus candidatura pentru postul de președinte al Republicii Moldova. El a fost, ieri, 18 septembrie, la Comisia Electorală Centrală a Moldovei, împreună cu o parte din susținători și a înregistrat dosarul său de candidat, precum și lista de semnături. El a reușit să colecteze 25 000 de semnături pentru susținerea sa.
După depunerea dosarului și întocmirea formalităților legale, Andrei Năstase a făcut câteva declarații extrem de dure împotriva actualei puteri și a atras atenția că Republica Moldova se îndreaptă spre faliment, scrie stiripesurse.ro.
Năstase acuză puterea de la Chișinău că a îndatorat țara prea mult, că a amanetat viitorul copiilor, prin împrumuturile făcute. Candidatul independent afirmă că la începutul mandatului Maiei Sandu, datoria de stat era în jurul cifrei de 67,8 miliarde de lei, iar acum datoria a ajuns la 125 miliarde.
”Conform legii bugetului pentru anul 2024 la finele anului datoria de stat va constitui 125 mlrd lei sau de 1,84 ori mai mare decat in anul 2020. Deci, de aproape 2 ori mai mare. 51,6 mii lei constituie azi datoria ce revine fiecărui cetățean rămas in tara și cca 140 mii lei pentru fiecare angajat in câmpul muncii sau de 2,7 ori mai mare decat la început de mandat al Maiei”.
Andrei Năstase face un apel către cetățenii moldoveni să vină la vot și să dea un vot de schimbare, pentru a putea astfel salva țara: ”Președintele se eschivează de la dezbaterea acestui subiect de interes național, dar și altele nu mai puțin importante și grave. Care este viitorul nostru cu o astfel de datorie, cu peste 220 000 de cetățeni plecați în ultimii 3 ani și cu o guvernare incompetentă. E timpul să luăm măsuri radicale, e timpul să le spunem Maiei Sandu și actualei puteri să plece. E de ajuns, ați stricat prea multe lucruri și ne-ați amanetat viitorul“!

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate