Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 4,8%, în primele şapte luni

by Andreea Radu

Cifra de afaceri din industrie, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut în termeni nominali, cu 4,8%, în primele şapte luni, faţă de perioada similară a anului anterior, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).
”Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în perioada 1.I-31.VII.2024, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2023, pe ansamblu, cu 4,8%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+5,6%). Industria extractivă a scăzut cu 13,6%”, arată datele INS.
Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,1%), industria energetică (+3,5%), industria bunurilor de uz curent (+3,3%) şi industria bunurilor intermediare (+2%).
Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în luna iulie 2024, comparativ cu luna precedentă, pe total, cu 3,2%, datorită creşterii înregistrate în industria extractivă cu 10,3% şi în industria prelucrătoare cu 3%. Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria energetică (+12,5%), industria bunurilor de uz curent (+7,8%), industria bunurilor intermediare (+4,3%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,6%), scrie agerpres.ro.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate