N-a fost să fie nici de data asta! UTA rămâne specialista remizelor, pe teren propriu

by Dana B.

UTA nu se dezminte și deși tradiția meciurilor directe cu Sibiul indica victoria gazdelor, sibienii nu au fost de acord de data asta. Și chiar au avut argumente, atâta timp cât Măldărășanu are la dispoziție un lot solid în special numeric și o pleiadă de jucători ofensivi de valoare, câțiva dintre ei deja confirmând în SuperLiga. Dincolo, Rednic nu are nici măcar un atacant decent, iar asta se vede în special acasă, când trebuie să construiești și mai ales să marchezi. UTA se poate declara chiar mulțumită cu acest 1-1, oferit cumva cadou de Valerică Găman, pentru că Hermannstadt a avut mai multe ocazii clare și pe final a irosit practic victoria. Prima repriză a partidei de la Arad, penultima din runda a noua, a fost cenușie, precum vremea, cele două echipe punctând doar tactic, cu multe greșeli și fără prea multe riscuri asumate. Arădenii au avut o primă oportunitate în chiar primul minut, când şutul lui Fabry a fost deviat de Găman și a lovit bara. Oaspeții au lovit și ei bara, în minutul 26, prin fostul utist Oroian. Finalul primei părți a fost echilibrat, jucându-se între cele două careuri, iar la pauză s-a intrat cu scor alb. Sibiul a fost mult mai incisivă și decisă în mitanul secund, doar paradele portarului UTA-ei, Robert Popa, salvând deschiderea scorului, la execuțiile lui Deaconu, în două rânduri.  Goalkeeperul arădenilor nu a mai avut ce face în minutul 63, când Balaure a centrat perfect din dreapta și Chițu, nemarcat în șase metri, a trimis imparabil cu capul, la colțul lung, 0-1.

O nouă prestație cenușie a utiștilor, salvați de cadoul oferit de sibianul Găman

Mircea Rednic a riscat târziu și l-a introdus în minutul 71 pe Joao Pedro, iar portughezul a salvat un punct, poate nemeritat la cum s-a jucat pe Arena Francisc Neuman. După un corner al „roș-albilor”, mingea a ajuns la fotbalistul lusitan, al cărui șut a fost respins cu mâna de Găman, iar arbitrul Ionuț Coza a dictat fără ezitare lovitură de la 11 metri. Același Pedro a transformat fără probleme de la punctul cu var, egalând situația pe tabelă. Până la final nu s-a mai înscris, deși s-a jucat pe contre. Mai aproape de gol au fost tot oaspeții, Buș și Neguț bătându-și joc de două șanse mari. Mai grav este că după egalare, UTA nu a mai avut prea mult mingea și a ajuns rareori la poartă, fluierul final auzindu-se în huiduielile suporterilor, nemulțumiți că nu se pot bucura nici după acest meci de prima victoria acasă din acest sezon. Este al cincilea egal consecutiv de pe teren propriu, iar răbdarea fanilor a ajuns la limită. Proxima ocazie pentru a obține primul succes stagional va fi luni, 23 septembrie, de la ora 18, împotriva Politehnicii Iași, când UTA este condamnată să câștige, altfel norii se adună tot mai mult deasupra clubului. Bătrâna Doamnă ocupă abia locul 14, de baraj și play-off-ul visat de utiști se îndepărtează.

Formații:

UTA: R. Popa – Tsouka (Râpă 84), Poulolo, Benga, Trif – Hrezdac (J. Pedro 71), Van Durmen – Costache (Cîmpanu 46), Fabry (Ghezali 71), Omondi – Kadiri (Ezekiel 59). Antrenor: Mircea Rednic

Hermannstadt: Căbuz – Oroian (Antwi 81), V. Găman, Ionuț Stoica, T. Goncalves – Ivanov – Balaure, Murgia, R. Deaconu (Biceanu 75), Ianis Stoica (R. Popescu 75) – Chițu (S. Buș 81). Antrenor: Marius Măldărășanu

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica-Ilfov) – George Neacșu (Câmpulung Muscel), Andrei Constantinescu (București). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj)

Camera VAR: Cătălin Popa (Pitești), Marius Omuț (Satu Mare). Observator FRF: Marian Salomir (Cluj). Delegat LPF: Romulus Gabor (Hunedoara)

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate