CS Beliu a început bine campionatul, unde Costel Filipaș are cea mai tânără echipă

by Dana B.

CS Beliu are un parcurs bun în debutul noului sezon din Liga a IV-a la fotbal, campionat perturbat serios după retragerea a trei echipe, Păulișana Păuliș și ACB Ineu chiar cu câteva zile înainte de prima etapă și Victoria Zăbrani, care a aruncat prosopul după trei runde! Gruparea pregătită de Costel Filipaș își vede de drumul său și o face bine, căci bilanțul este pozitiv după primele patru etape: două victorii, ambele acasă, „în groapa cu lei”, 5-3 cu Macea și 5-1 cu Progresul Pecica 2, chiar sâmbătă, un egal la graniță, în fața celor de la Frontiera Curtici, 1-1 și un eșec, 1-3 la Felnac, dar după o prestație pozitivă. Plus o victorie în 16-mile de finală din faza județeană a Cupei, 4-2 la Bocsig, într-un derby zonal. Revenind la cea mai recentă dispută, de sâmbătă, belenii nu au avut probleme cu codașa Pecica 2, practic echipa secundă a celor de la Progresul, încă fără punct acumulat la capătul a patru etape. S-a terminat 5-1 (2-0), cu reușite semnate de Alexandru Gavrilaș 2, Jurcă, Mașnița și Deta, respectiv Graure. Meciul a fost la discreția totală a gazdelor, iar concluziile le trage antrenorul celor de la CS Beliu, Costel Filipaș:

Cine vine-n groapă, fără 5 nu scapă: Macea și Pecica au pățit-o!

O victorie fără probleme, joc bun al băieților, dar să ținem cont că am jucat cu o echipă mai slăbuță. A fost 2-0 la pauză, apoi am mai marcat de trei ori și am luat gol chiar în prelungiri, la ultima fază. A fost bine, dar nu pot trage cine știe ce concluzii concludente după un asemenea joc, încă rămân cu regretul meciului de la Felnac, când am avut 1-0 și un penalty clar, puteam face 2-0, dar așa a fost să fie, regret pentru că am avut jocul în mână. Dar suntem pe drumul bun, am avut doi suspendați, însă echipa s-a mișcat bine, a avut atitudine.” CS Beliu a jucat în formula: Mitrea – Dolga, Gavrilaș, Rusu, Hulbăr, Denis – Silviu Mâneran, Deta, Covaciu, Mașnița, Denis Ștefan Mîneran, Jurcă. Au mai jucat: Moisă, Bogdan Gavrilaș, Berar. În ceea ce privește parcursul de până acum și obiectivele formației sale, Filipaș rămâne ambițios și speră ca Beliu să pătrundă în acest sezon în Top 6, într-un campionat ce se anunță destul de echilibrat, fără vreo favorită certă:

Filipaș: „Văd un campionat echilibrat, orice se poate întâmpla!”

Consider că acest campionat este echilibrat și așa va rămâne, au și rămas doar 13 echipe, orice se poate întâmpla. Multe echipe s-au putut întări de la cele retrase, pe noi nu ne-a avantajat acest lucru, am și pierdut câțiva jucători în fața celor de la Sebiș, nu ne putem pune totuși cu un oraș. Dar eu zic că noi avem drumul nostru început sezonul trecut, continuăm pe aceeași linie, am format o echipă competitivă și încercăm să facem mai bine decât ediția trecută, adică un loc 6-7 cred că ar fi bun. Cam toate echipele sunt bune în acest sezon, s-au întărit. Noi avem cea mai tânără echipă din campionat, cu o medie de 24 de ani! După primele patru etape sunt mulțumit, poate cu excepția acelui meci de la Felnac, unde puteam scoate mai mult. În rest, două victorii clare acasă și un egal la Curtici, pe un teren dificil, unde greu se va obține puncte. Am câștigat și în Cupă, la Bocsig, în fața unei echipe bune de Liga a V-a, a fost duel zonal, al orgoliilor, pe care mă bucur că l-am tranșat în favoarea noastră, și în Cupa României jucăm fiecare meci la victorie și vrem să mergem cât mai departe.”

Belenii au șapte puncte și sunt pe locul 4 în clasament, iar etapa viitoare se deplasează la Vinga, acolo unde Costel Filipaș va avea la dispoziție tot lotul, urmând să revină și suspendații de sâmbătă, Bogdan și Purtan, ambii eliminați la Felnac. Apoi vine meciul de acasă cu Șimandul, urmat de trei deplasări grele la rând: Socodor, Pâncota și Sântana, cu o paranteză de un weekend liber, după meciul din Podgorie, din cauza retragerii formației din Zăbrani.

(sursa foto: sportarad)

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate