Internaționalii africani ai UTA-ei și-au încheiat misiunea de septembrie

by Sorin Haut

Primul fotbalist al UTA-ei care și-a terminat treaba la echipa națională este Florent Pouololo (foto). Fundașul central a fost eliminat în minutul 18, în meciul dintre Martinica și Guyana, când a văzut cartonaș roșu direct. S-a terminat 2-2, gazdele revenind de la 0-2 în inferioritate numerică. Este primul punct pe care Martinica îl face în Grupa A (League A), unde le are ca adversare pe Costa Rica, Guatemala, Suriname, Guadeloupe și Guyana. În runda inauguarală, Martinica a pierdut cu 3-1 în Guatemala, cu utistul Poulolo integralist. După eliminarea, apărătorul lui Rednic va fi suspendat și, deci, în luna octombrie, va rămâne la Arad.

Internaționalii africani ai UTA-ei și-au încheiat misiunea din această perioadă, la naționalele lor. Ibrahima Conte a fost integralist pentru Guineea în înfrângerea de pe teren propriu, 1-2, cu Tanzania. Conte se va întoarce de urgență la Arad, urmând probabil să fie din nou convocat în octombrie, pentru alte două dueluri din preliminariile Cupei Africii, tur-retur cu Etiopia. Guineea e ultima în Grupa H, fără nici un punct.

În aceeași competiție a jucat aseară și Kenya, dar în Grupa J, pe terenul Namibiei. Spre deosebire de Conte, Eric Johana Omondi nu a evoluat nici un minut, dar la final s-a putut bucura de succesul cu 2-1 al echipei sale. După două etape, Kenya are 4 puncte, la fel ca și Camerunul, iar cele două echipe urmează să se dueleze pe 11 și 15 octombrie.

 

Facebook Comments