Naționala de tineret a făcut figurație în Finlanda, utiștii Popa și Mihai au rămas pe bancă

by Sorin Haut

După 1-0 cu Muntenegru, naționala de tineret a României s-a prezentat execrabil în Finlanda, în preliminariile pentru Euro 2025. Echipa selecționată de Daniel Pancu a pierdut cu 2-0 meciul de pa „Tammela Stadium”, din Tampere. Miettinen (22′) și Liimatta (71′) au înscris în poarta lui Sava, rezerva sa neutilizată fiind utistul Robert Popa. Și celălalt elev al lui Mircea Rednic, Cristian Mihai a fost rezervă neutilizată. În schimb, arădenii Cătălin Vulturar și Rareș Pop au fost titulari, dar ambii mijlocași rapidiști aveau să fie schimbați în repriza a doua. În urma acestui eșec, coroborat cu victoria Elveției în Muntenegru (2-0), România nu doar că a pierdut primul loc, dar a coborât până pe poziția a treia, la egalitate de puncte cu Finlanda, dar cu golaveraj superior în dreptul nordicilor.

Elveția este prima în Grupa E, cu 17 puncte. Se califică la EURO echipele clasate pe primul loc în cele nouă grupe, alături de primele trei echipe de pe locurile doi cu cea mai bună linie de clasament. Celelalte ocupante ale locurilor doi vor evolua în luna noiembrie într-un baraj în dublă manșă. Pe 11 și 15 octombrie, „tricolorii mici” mai au de jucat cu Muntenegru în deplasare și acasă cu Elveția.

Raul Stanciu a marcat în victoria „tricolorilor” U18 cu Republica Moldova

în perioada 1-10 septembrie 2024, echipa națională U18 a României, pregătită de Adrian Dulcea, a efectuat un stagiu de pregătire în Tiraspol, Republica Moldova. În cadrul acestuia, tricolorii au întâlnit, în două meciuri de pregătire, reprezentativa similară a Moldovei. În primul, „galbenii” s-au impus cu 3-0, iar marți și mai clar cu 5-0.

Printre marcatorii de azi s-a numărat și arădeanul Raul Stanciu, care a marcat pentru 0-4, în minutul 88. Atacantul născut la Socodor tocmai s-a transferat de la UTA la Lecce pentru 150 de mii de euro și un procent de 10% dintr-un viitor transfer.

Anglia i-a învins pe „tricolorii” U20

În fine, naționala U20, pe care arădenii au văzut-o la lucru pe Arena „Francics Neuman”, în 2-3 cu Germania, a pierdut și în Anglia, în Elite League. Englezii s-au impus cu 2-0, după reușitele semnate Dane Scarlett (30′) și Louie Marsh (77′). Ionuț Pop, fundașul de la Corvinul, crescut de Viitorul Arad, nu a fost folosit de Costin Curelea.

Foto: frf.ro

Facebook Comments