(FOTO) Sărbătoarea Vinului de la Șiria a ajuns la ediția a XIII-a

by Sida Voicu


Comuna Șiria: o comunitate bogată, frumoasă, dar mai ales bine administrată de un primar gospodar, inginer Valentin Bot. Sărbătoarea Vinului de la Șiria a avut loc duminica, la aerodromul „Charlie Bravo”. După cum suntem obișnuiți, activitățile au început cu o rugăciune oficiată de preotul paroh. Evenimentul a fost organizat de Primăria Șiria, Consiliul local Șiria și sponsorizat în parte de diverși sponsori printre aceștia numărându-se Inteco Holding, condus de Ovidiu Palcu, care ajută la bine și la greu, lucru pentru care trebuie să ai un dar aparte.

În cadrul programului de pe aerodrom s-au ridicat avioane ușoare, de dimensiuni mici, iar pe lângă piloți în acestea au urcat persoane însetate de adrenalină, având posibilitatea de a survola teritoriul Șiriei. Evenimentul a fost prezentat de Garofița Popa și Denis Bot, aceștia invitându-l pe primar să declare deschis festivalul. Primarul Valentin Bot a adresat un bun venit tuturor participanților la sărbătoarea vinului: „Anul acesta, sărbătoarea nașterii Maicii Domnului este la Șiria prilej de dublă sărbătoare, celebrând aici cea de-a XIII-a ediție a Sărbătorii Vinului. Țin să vă mulțumesc că ați fost alături de mine în campanie și mi-ați acordat un nou mandat de primar. Ați văzut că eu nu mă ocup cu promisiuni și vorbe goale.” Între timp, la eveniment a venit și Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, care a fost invitat pe scenă pentru a spune câteva cuvinte, domnia sa adresând de asemenea mulțumiri celor care i-au fost alături în campania electorală: „Festivalul Vinului de la Șiria a dovedit și dovedește din nou preocuparea primarului și a colectivului condus de acesta pentru binele comunității. Mă bucur și să aud că ansamblul din Șiria a fost în turneu prin țară. La Șiria pe parcursul anului au loc o sumedenie de activități care reflectă de asemenea preocuparea primarului și pentru evenimente culturale.”
Mustul curgea din strugurii de mare calitate, acesta fiind savurat cu încredere de participanți. Scena a fost frumos împodobită cu flori naturale, iar în jurul acesteia se regăseau produse bio, fructe și multe altele. Cu această ocazie s-au oferit premii și distincții celor 9 cuplurilor care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsnicie. Aceștia au primit un buchet de flori, o serie de produse și nelipsitul tort de familie.
Edilul șef a precizat faptul că activitatea culturală se datorează domnului Viorel Popa și Anei Popa, dar noi zicem că pe lângă aceștia mai sunt și cei doi: Edilul Șef și doamna Garofița Popa, consilier județean. Pe scenă au fost invitați noii consilieri cărora primarul Bot le-a înmânat certificatele pentru noul mandat.
În cadrul programului artistic, pe scenă au urcat ansamblul folcloric Șiriana, grupul vocal „Podgorenii” din Șiria, recent reîntorși din turneu, ansamblul „Păstrătorii tradiției folclorice” din Șicula, ansamblul „Spicul” din Olari, ansamblul „Zestrea Datina” Șagu. Pe lângă aceștia au urcat pe scenă și soliști Tania Tamaș, Andreea S. Stoica și Andreea Cuc. Programul a continuat cu orchestra „General Music”, condusă de saxafonistul Florin Ionaș Generalul, care a acompaniat-o pe îndrăgita solistă de muzică populara Claudia Ionaș. Spectacolul a fost încheiat de renumiții soliști de muzică populară Ionuț Bledea și Diana Cârlig. Cei prezenți au putut servi fasole cu ciolan, nelipsind nici tarabele comercianților veniți din județ.

Sida Voicu
Facebook Comments