Netanyahu: Israelul nu va face concesii după masacrarea ostaticilor

by Florian Popa

Hamas a început să elibereze ostaticii când forțele de apărare israeliene au intrat în coridorul Philadelphia, în orașul și în punctul de trecere Rafah, a explicat premierul Benjamin Netanyahu.
El a subliniat că este dispus la un acord, dar uciderea a 6 ostatici de către Hamas schimbă termenii. Israelul nu va face concesii după acest masacru, a spus ferm Netanyahu, conform tvrinfo.ro.
Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului: Asta este ce au sub Coridorul Philadelphia. Doar pentru a înțelege liniile de aprovizionare despre care vorbim. Sunt dispus să fac o înțelegere. Am făcut deja una. Una care a adus înapoi 150 de ostatici. 117 în viață. Și m-am angajat să îi aduc și pe ceilalți 101. Dar plecarea din Coridorul Philadelphia nu va duce la eliberarea mai grabnică a ostaticilor. Știți când au început să ne dea ostaticii? Când am intrat în Coridorul Philadelphia, când am intrat în Rafah, când am controlat punctul de trecere Rafah, atunci au simțit presiunea. Atât timp cât nu au simțit presiunea, nu au făcut-o. Așa că vă întreb: ce s-a schimbat săptămâna aceasta? Ceea ce s-a schimbat este că au ucis cu sânge rece șase dintre ostaticii noștri. Acum, lumea va cere în mod serios ca Israelul să facă vreo concesie după acest masacru? Ce mesaj trimite acest lucru Hamas? Am să vă spun care este mesajul: ucideți mai mulți ostatici, veți obține mai multe concesii. Asta nu este doar ilogic. Nu este doar imoral, este de-a dreptul nebunesc. Așa că nu se va întâmpla.

Facebook Comments