Cod galben de caniculă pentru județul Arad

by Andreea Radu

Regiunile Banat și Crișana vor fi afectate pe parcursul zilei de vineri, 30 august, de un val de căldură intensă. A fost emis un Cod Galben de caniculă și disconfort termic ridicat, temperaturile maxime urmând să atingă 33…35 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, ceea ce va amplifica senzația de disconfort termic.
În intervalul 31 august – 1 septembrie, valul de caniculă se va extinde și va afecta Banatul, Crișana, vestul și sudul Olteniei. ANM a emis un Cod Galben pentru aceste zone, unde se vor înregistra temperaturi cu 7…10 grade peste mediile multianuale. Valorile maxime vor oscila între 34 și 36 de grade Celsius, iar nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 17…22 de grade Celsius. De asemenea, indicele ITU va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, accentuând disconfortul termic.
ANM avertizează că săptămâna viitoare temperaturile vor rămâne foarte ridicate în vestul și sud-vestul teritoriului, extinzându-se local și în alte regiuni. Astfel, vremea va rămâne călduroasă, cu episoade de caniculă în timpul după-amiezelor, scrie stiripesurse.ro.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate