Învingătoarea FCSB-ului merge în grupele Ligii Campionilor! Se știu primele calificate

by Sorin Haut

Sparta Praga, cu doi kosovari veniţi de la Rapid Bucureşti, Young Boys Berna şi RB Salzburg s-au calificat, marţi seara, în faza principală a Ligii Campionilor la fotbal.

Sparta, care în turul al treilea preliminar a eliminat-o pe FCSB, a învins-o pe Malmo FF cu scorul de 2-0, pe teren propriu, prin golurile marcate de slovacul Lukas Haraslin (80 – penalty) şi de ex-rapidistul Albion Rrahmani (83), chiar la meciul său de debut.

Fiecare echipă a ratat câte un penalty, gazdele prin Veljko Birmancevic (19), iar scandinavii prin Anders Christiansen (27).

Albion Rrahmani a intrat în locul lui Victor Olatunji în min. 69, iar Ermal Krasniqi (ex-Rapid) l-a înlocuit pe Haraslin în min. 88.

Sparta se impusese şi în prima manşă cu acelaşi scor, 2-0.

Young Boys Berna a eliminat-o şi ea pe Galatasaray cu o dublă victorie, 1-0 la Istanbul, după 3-2 în Elveţia. Atacantul francez Alan Virginius a marcat golul de la Istanbul (87), Galatasaray evoluând apoi în zece jucători, după eliminarea portarului Fernando Muslera.

RB Salzburg a remizat acasă cu Dinamo Kiev, 1-1, după ce se impusese cu 2-0 în prima manşă.

Adam Daghim (12) a deschis scorul pentru vicecampioana Austriei, iar Vladislav Vanat (29) a egalat.

Rezultate:
Marţi
(+) Sparta Praga – Malmo FF (în tur 2-0) 2-0
Galatasaray Istanbul – (+) Young Boys Berna (în tur 2-3) 0-1
(+) RB Salzburg – Dinamo Kiev (în tur 2-0) 1-1

Miercuri vor avea loc partidele:
Qarabag FK – Dinamo Zagreb (în tur 0-3)
Steaua Roşie Belgrad – Bodo/Glimt (în tur 1-2)
Slavia Praga – Lille (în tur 0-2)
Slovan Bratislava – FC Midtjylland (în tur 1-1)

Echipele precedate de semnul (+) se vor califica în faza principală a Ligii Campionilor. Formaţiile învinse vor continua în grupele Europa League. (agerpres, foto: Sparta Praga, Facebook)

Facebook Comments