Armata israeliană a distrus „mii de rampe de lansare de rachete“ ale Hezbollah

by Florian Popa

Armata israeliană a declarat că, duminică, o sută dintre avioanele sale au ‘ţintit şi distrus mii de rampe de lansare de rachete ale Hezbollah’ în cursul unor raiduri pentru a dejuca un atac cu drone şi rachete al mişcării libaneze, transmite agerpres.ro.
‘Cu puţin înainte de ora 05.00 a dimineţii’ (02.00 GMT), armata aerului israeliană a lansat ‘o operaţiune complexă în cursul căreia în jur de 100 de avioane au lovit mii de rampe de lansare de rachete îndreptate spre nordul Israelului, în 40 de zone de tiruri în sudul Libanului’, a declarat un purtător de cuvânt militar, locotenant-colonelul Nadav Shoshani.
De partea cealaltă, Hezbollah a anunţat că a ‘terminat’ atacul din ziua de duminică, după ce a lansat ‘un mare număr de drone’ şi ‘peste 320’ de rachete Katiuşa împotriva a 11 baze militare din Israel şi de pe Înălţimile Golan, teritoriu sirian ocupat de Israel, atacul fiind o ripostă la moartea unuia din comandanţii săi militari într-o lovitură israeliană asupra Beirutului la 30 iulie.
Purtătorul de cuvânt israelian a dat asigurări că Hezbollah ‘pregătea un atac pe scară largă’ şi că Israelul a acţionat în situaţie de ‘apărare pentru a înlătura ameninţările’.
Tirurile Hezbollah făceau parte dintr-un ‘atac planificat să fie mai important şi pe care noi am reuşit să-l dejucăm în bună parte în această dimineaţă’, a adăugat el.
‘Suntem încă în curs de a evalua pagubele provocate de atac, (şi) există încă incendii, dar pot să vă spun că pagubele sunt minore’ de partea israeliană, a mai declarat purtătorul de cuvânt.

Facebook Comments