”Vinerea Verde” fără bilete pe tramvaie şi autobuze a crescut cu 20% numărul călătorilor în Arad

by Andreea Radu

Programul „Vinerea Verde”, lansat de municipalitatea din Arad în luna mai 2023 şi prin care se poate călători fără bilete pe tramvaie şi autobuze în fiecare zi de vineri, a crescut numărul celor care folosesc mijloacele de transport în comun cu 20%, estimează autorităţile locale.
Reprezentanţii Companiei de Transport Public (CTP) Arad au transmis, la solicitarea AGERPRES, că aproximativ 10.000 de călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun din oraş sunt înregistrare în fiecare zi de vineri, iar în perioada ianuarie – iulie 2024 s-au înregistrat aproximativ 280.000 de călătorii fără bilet prin programul de gratuitate. Totodată, în 15 luni de la lansare, circa 600.000 de călătorii gratuite au fost folosite.
CTP Arad arată că acest program a crescut numărul călătorilor cu 20% în primele şapte luni din 2024 faţă de media anului 2023.
„Vinerea verde” este o iniţiativă aprobată de Consiliul Local Municipal Arad care are ca scop încurajarea folosirii transportului în comun în detrimentul maşinii personale, pentru a se reduce poluarea, aglomeraţia din trafic şi numărul accidentelor rutiere. În fiecare zi de vineri, călătorii pot utiliza gratuit transportul public pe orice linie urbană, scrie agerpres.ro.

Facebook Comments