Guvernul Ungariei, bilete către Bruxelles pentru migranți

by Florian Popa

Budapesta va oferi transport doar dus către Bruxelles migranților, dacă Uniunea Europeană va continua să forțeze adoptarea unor reguli ce vor face imposibilă menținerea acestora în afara Ungariei.
Avertismentul a venit de la șeful biroului lui Viktor Orban. Ungaria ia în considerare să dea în judecată Comisia Europeană pentru compensații, ca urmare a costurilor suportate din cauza migrației.
Protecția frontierelor externe ale spațiului Schengen este o problemă comună, nu doar a Ungariei, căreia îi este refuzat accesul la fondurile destinate acestui scop, dar disponibile pentru alte țări, a avertizat oficialul.
Gergely Gulyas, șeful Oficiului prim-ministrului Ungariei: Dacă Bruxelles-ul dorește să continue să impună Ungariei un regulament care nu permite reținerea migranților la graniță, vom oferi tuturor migranților de la granița ungară un transfer gratuit și voluntar către Bruxelles, după ce se vor conforma Codului european de conduită. Dacă Bruxelles-ul vrea migranți, îi poate avea, dar scopul este de a opri migranții să vină în statele membre. Dacă Bruxelles-ul vrea migranți, îi va avea, guvernul ungar este gata să ofere bilete dus tuturor celor care ajung la graniță dacă Uniunea Europeană, Comisia Europeană și Curtea Europeană fac imposibilă oprirea migrației la granița externă, scrie tvrinfo.ro.

Facebook Comments