Un magnat britanic, printre pasagerii iahtului scufundat în largul coastelor Siciliei

by Andreea Radu

Președintele grupului financiar Morgan Stanley International și soția lui, magnatul din domeniul tehnologiei Mike Lynch, cunoscut drept un Bill Gates britanic, și fiica sa în vârstă de 18 ani, se numără printre cele 6 persoane dispărute după ce un iaht de lux s-a scufundat în largul coastelor Siciliei, scrie tvrinfo.ro.
Mike Lynch este unul dintre fondatorii companiei de software Autonomy, cumpărată de gigantul tehnologic Hewlett-Packard pentru 11 miliarde de dolari. El și fiica lui se aflau pe ambarcațiunea care transporta 22 de persoane – britanici, americani și canadieni.
15 persoane au fost salvate, inclusiv soția lui Lynch și o fetiță de un an. Autoritățile au continuat căutările în cursul nopții, după ce au găsit trupul neînsuflețit al unui bărbat.
Potrivit presei locale, iahtul s-a răsturnat după o furtună puternică, în mijlocul căreia coloane înalte de apă au fost ridicate de vântul puternic. Ambarcațiunea, de aproape 60 de metri lungime, proiectată pentru călătorii de lux, avea al doilea cel mai înalt catarg din lume. Scafandrii au identificat epava la 50 m adâncime.

Facebook Comments