Ansamblul Valea Mureșului, premiul II la Festivalul de Folclor din Leskovac, Serbia

by Andreea Radu

Ansamblul folcloric Valea Mureșului din Săvârșin a obținut recent o performanță deosebită la Festivalul Internațional de Folclor „U ritmu jablaničkog srca” din Leskovac, Serbia. După o competiție intensă și plină de emoție, ansamblul arădean a reușit să se claseze pe locul al doilea, o realizare ce confirmă încă o dată valoarea și dedicarea acestui colectiv artistic.

Distincțiile obținute la acest festival nu se opresc aici. Ansamblul Valea Mureșului a fost recunoscut ca fiind cel mai bun ansamblu folcloric, primind premiul pentru „Cel Mai Bun Ansamblu Folcloric” și, totodată, a fost onorat cu premiul pentru „Cel Mai Bun Ansamblu Străin”. Aceste premii sunt o confirmare a talentului și pasiunii cu care membrii ansamblului promovează cultura și tradițiile românești pe scene internaționale.

Acest succes nu ar fi fost posibil fără sprijinul constant al comunității, al sponsorilor și, în mod special, al domnilor primari Ioan Vodicean și Ion Micurescu, care au fost alături de ansamblu în fiecare pas al acestui drum. Membrii ansamblului și-au exprimat recunoștința profundă față de juriul care a apreciat munca lor, dar și față de publicul care i-a susținut cu entuziasm și energie, pe pagina oficială de Facebook: „Cu deosebită bucurie și profundă mândrie, vă anunțăm că am obținut LOCUL 2 la prestigiosul Medunarodni Festival Folklora „U ritmu jablaničkog srca” (Festivalul Internațional de Folclor „În ritmul inimii Jablanica”) din Leskovac. Pe lângă această realizare remarcabilă, am fost onorați cu două distincții deosebite: premiul pentru CEL MAI BUN ANSAMBLU FOLCLORIC și premiul pentru CEL MAI BUN ANSAMBLU STRĂIN.
Aceste premii reprezintă nu doar o validare a dedicării și pasiunii noastre, ci și o recunoaștere a valorii și tradiției pe care le-am împărtășit pe scena acestui festival de renume. Suntem profund recunoscători juriului pentru aprecierea și încrederea acordate, publicului pentru energia și entuziasmul cu care ne-a susținut, precum și sponsorilor noștri și în special domnului primar Ioan Vodicean și Ion Micurescu pentru sprijinul constant și generos.
Aceste recunoașteri nu sunt doar o recompensă pentru munca asiduă depusă, ci și o motivație puternică de a continua să promovăm cu mândrie folclorul și tradițiile noastre, atât pe plan național, cât și internațional. Vă mulțumim din suflet tuturor celor care ne-ați fost alături în această călătorie minunată și suntem fericiți că am putut contribui la succesul și frumusețea acestui eveniment extraordinar!“

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate