UTA s-a deplasat încă de ieri la Botoșani, iar în lot nu a intrat, pe lângă Kadiri și Ghezali, încă nerezolvați cu viza medicală (n.n. ei vor fi în lot cu Farul), Dumiter, în refacere, Diogo și Halaf, lăsați acasă din rațiuni tactice, Iliev și Ekmekci, accidentați, nici Florent Poulolo. Fundașul central din Martinica are o problema medicală de ultim moment și a fost înlocuit cu tânărul Darius Iurasciuc. Așadar, destule bătăi de cap petru Rednic, în special în atac, unde trebuie să se descurce tot cu Ezekiel, plus variante de rezervă Cristea și Stanciu. Experimentatul antrenor al UTA-ei s-a obișnuit deja cu problemele, dar anunță că echipa sa va merge după puncte, mai ales că are de recuperat. Mai mult, dacă ne gândim că obiectivul este play-off-ul și UTA înfruntă sâmbătă, ora 19, ultima clasată, arădenii nu ar trebui să se întoarcă cu mâna goală de la Botoșani:
„Se vede o schimbare în bine la ei, o echipă mai solidă. Ciobi a mai fost acolo, el și staff-ul lui cunosc clubul. Am văzut că au făcut și încă fac multe transferuri, au mai multă calitate. I-am urmărit în ultimele două meciuri, unul câștigat și unul pierdut la limită, dintr-un penalty. Sunt agresivi acasă, o să avem meci greu, mai ales că suporterii lor se manifestă în felul lor. Nu au cum să fie omogeni, pentru că au schimbat mult, joacă acum cu trei pe linia de fund. Au un avantaj, pentru că nu au jucat cu FCSB și au avut timp suficient să pună la punct jocul, dar noi suntem pregătiți, am mare încredere în jucători. Am pierdut puncte acasă și trebuie să mai recuperăm din ele. Eu zic că până acum suntem mai bine decât sezonul trecut, noii veniți au adus un plus, iar cu timpul va fi tot mai bine”, a declarat Mircea Rednic, la conferința de presă de dinaintea plecării spre Moldova.
UTA e pe locul 7 în SuperLiga, cu șase puncte adunate în cinci etape și cu o victorie ar putea sălta în zona de play-off. La centru va fi ploieșteanul Andrei Moroiță, asistat de Alexandru Vodă, din Alba Iulia și Marius Badea, Râmnicu Vîlcea. În camera VAR va fi gălățeanul Adrian Cojocaru, iar observator a fost delegat Marian Salomir, din Cluj-Napoca.