Vara veștilor proaste pentru fotbalul județean: Păulișana Păuliș se retrage din Liga a IV-a!

by Sorin Haut

Păulișana Păuliș se retrage din Liga a IV-a, iar anunțul a venit astăzi. Este săptămâna marilor retrageri în fotbalul județean, după ce și ACB Ineu s-a desființat, iar noul club, CS Victoria, va începe de jos, din Liga a VI-a.

De asemenea, Șoimii Lipova s-a retras din Liga a III-a și mai mult președintele Virgiliu Stamate a anunțat că nu se va înscrie nicio echipă în sezonul viitor la nivel de seniori, deci nici măcar la nivel de cel mai jos eșalon.

Marea schimbare de la Păuliș se datorează noii administrații locale. Florentin Iancu, președintele demisionar al Păulișului, a și trimis la AJF Arad cererea de retragere a echipei din Liga a 4-a.

De câteva minute, CS Păulișana a postat și un comunicat oficial în acest sens:

”Dragi iubitori ai sportului păulișan,

În ultimii ani prin multă muncă, eforturi și investiții am reușit să construim la Păuliș un club sportiv de care să ne bucurăm cu toții și care să reprezinte cu mândrie comuna noastră. Numărul de copii și tineri care activează în cadrul clubului a crescut constant ajungând chiar să atragem copii inclusiv din localitățile vecine. În sezonul trecut clubul nostru a activat cu două echipe de juniori și două echipe de seniori în competițiile AJF Arad.

Toată această muncă a condus la performanțe deosebite la toate nivelurile, menționând aici o promovare din liga 6 VI-a în liga a V-a și apoi câștigarea Ligii a V-a pentru echipa secundă și culminând cu câștigarea primului trofeu la nivel județean pentru acest club chiar în acest an, Cupa României faza județeană, de către echipa de liga IV-a, cu un parcurs foarte bun și ulterior în fazele naționale, unde am atins finala regională.

Toate aceste realizări au venit în urma transformării clubului de către actuala administrație spre principii și valori axate pe performanță, seriozitate și responsabilitate dar și cu investiții importante. Așa cum probabil știți, până în prezent bugetul clubului a fost asigurat în proporție de peste 90% din surse private de către domnul primar Ioan Turcin și președintele Florentin Iancu. Primăria Păuliș, a asigurat cheltuielile în relația cu AJF Arad, utilitățile bazelor sportive precum și sporadic mici cheltuieli de funcționare.

Odată cu schimbarea de administrație au apărut multe incertitudini cu privire la viitorul acestui club. Am căutat să demaram discuții cu viitorul primar ales încă din luna iunie însă am reușit să avem câteva discuții mai productive abia în final de luna iulie fară să ajungem la o concluzie concretă. Astăzi, a avut loc o nouă întălnire cu primarul ales care ne-a transmis încă o data că viziunea și planurile dânsului privind activitatea sportivă sunt diferite față de situația prezentă și că așteaptă demisia conducerii clubului, urmând a se ocupa dânsul de toate cele necesare și în plan sportiv după preluarea mandatului.

Ca atare, vă informam că vom respecta această solicitare atâta vreme cât este clar că actuala conducere nu mai este dorită în club, iar în final noua administrație până la urma reprezintă schimbarea pe care și-a dorit-o comunitatea din comuna Păuliș, probabil inclusiv la nivel sportiv. Desigur, asta înseamnă că se va pierde și finanțarea privată din club fapt care va conduce pentru moment la retragerea tuturor echipelor clubului din competițiile AJF, primăria neputând să asigure bugetele de funcționare necesare. Ulterior, decizia cu privire la eventuala reluare a activității clubului sportiv va aparține noii administrații.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de sportul păulișan atâția ani, regretăm că după aproape 20 de ani Paulișul rămâne fară echipă în primul eșalon fotbalistic județean, însă speram că noua administrație va asigura revenirea în prim plan-ul sportiv aducând performanțe cel puțin similare de care să ne bucurăm cu toții.

Conducerea clubului CS Păulișana Păuliș”

Așadar, Liga a 4-a Arad la fotbal rămâne fără una dintre echipele bune din ultimele sezoane. Păulișana Păuliș terminase sezonul trecut pe locul 4 și a câștigat faza județeană a Cupei României.

Noul primar, Saul Sigheti, le-a declarat colegilor de la sportarad.ro că probabil va fi înscrisă o echipă în Liga 6, ce va juca la Sâmbăteni. Păulișul ar fi trebuit să joace sâmbătă la Vladimirescu, iar Ineul la Sebiș, în runda inaugurală a noului sezon de Liga a IV-a.

Facebook Comments