Tânăra Alexia Dobă completează efectivul vicecampioanei FCC UAV Arad

by Sorin Haut

Vicecampioana națională la baschet feminin și-a completat lotul cu o nouă jucătoare româncă tânără. Este vorba despre Alexia Dobă, o extremă de 20 de ani născută la Târgoviște. În sezonul trecut, ea a evoluat pentru Olimpia Brașov și a adunat medii pe meci de: 4.6 puncte, 2.1 recuperări și 1.2 pase decisive. Cea mai bună prestație a avut-o în jocul contra echipei din orașul natal, cu un total de 17 puncte și 9 recuperări.

Dobă a fost selecționată la loturile României pentru categoriile U16, U17, U18 și U20. Baschetbalista de 1.82 metri a mai evoluat în carieră pentru CSM Târgoviște. Până acum, tehnicianul sârb Miroslav Popov se poate baza pe Anamaria Ciotir, Andreea Mititelu, Paloma Cucu, Alina Podar, Mihaela Panait și Alexia Dobă.

De acum vor urma probabil și transferurile de straniere, FCC UAV Arad urmând să se bazeze ca de obicei pe câteva jucătoare din străinătate, care să asigure în mare parte și formula de bază. Asta în condițiile în care baschetbalistele autohtone se impun greu până și în modestul campionat intern. (foto: FIBA.basketball)

Facebook Comments