Acțiunea ROADPOL-SPEED, cu polițiști arădeni și maghiari

by Andreea Radu

În săptămâna 5-11 august a.c., la nivelul polițiilor rutiere din toată Europa, s-a desfășurat acțiunea ROADPOL-SPEED, prin care s-a dorit reducerea accidentelor de circulație grave, cauzate de viteză excesivă.

În județul Arad, activitățile s-au desfășurat zilnic, atât de timp de zi cât și noaptea, pe toate șoselele, din municipiu și județ.

Mai mult de jumătate din sancțiunile contravenționale aplicate de polițiști, în carul acestor acțiuni, au fost pentru nerespectarea vitezei legale: 546, din totalul de 1.056.

O treime din numărul permiselor reținute a fost pentru viteză excesivă: 15, din totalul de 46.

Pentru nereguli ale vehiculelor, au fost retrase 45 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 360.300 de lei.

Au fost constatate și 17 infracțiuni: 7 de conducere fără permis,
4 de conducere de vehicule neînmatriculate, 4 de conducere sub influența alcoolului și 2 de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Activitățile polițiștilor arădeni au beneficiat de sprijinul polițiștilor maghiari, din cadrul Căpităniei de Poliție Bekes, care, în această perioadă, sunt colegii noștri, în cadrul acțiunilor comune din zona transfrontalieră, pentru reducerea numărului de accidente pe șoselele din România și Ungaria, din apropierea zonei de frontieră.

Atât șoferii români, cât și cei maghiari, precum și străinii de alte naționalități, au fost informați despre schimbările legislative actuale, din legislația românească, precum și despre obligativitatea respectării legislației rutiere a țării în care se află.

Ne bucurăm că în această perioadă, în județul Arad, nu au fost înregistrate accidente cu consecințe grave, cauzate de viteză.

Facebook Comments