SUA transferă submarine și avioane de luptă în Orientul Mijlociu

by Andreea Radu

Secretarul american al Apărării (SUA), Lloyd Austin, a ordonat desfășurarea unui submarin cu rachete ghidate în Orientul Mijlociu, a declarat Pentagonul, în timp ce regiunea se pregătește pentru posibile atacuri din partea Iranului și a aliaților săi, după uciderea unor reprezentanți de rang înalt ai Hamas și Hezbollah.
În timp ce USS Georgia, un submarin cu propulsie nucleară, se afla deja în Marea Mediterană din iulie, potrivit unei postări militare americane pe rețelele de socializare, a fost o mișcare rară să anunțe public desfășurarea unui submarin, informează Reuters.
Într-o declarație după ce Austin a vorbit cu omologul său israelian, Pentagonul a declarat că Austin a ordonat grupului de atac Abraham Lincoln să-și accelereze desfășurarea în regiune.
„Secretarul Austin a reiterat angajamentul Statelor Unite de a lua toate măsurile posibile pentru a apăra Israelul și a remarcat consolidarea posturii și capacităților forțelor militare americane în Orientul Mijlociu, având în vedere escaladarea tensiunilor regionale”, se arată în declarație.
Armata americană a declarat deja că va desfășura avioane de luptă suplimentare și nave de război ale Marinei în Orientul Mijlociu, în timp ce Washingtonul încearcă să consolideze apărarea israeliană, scrie stiripesurse.ro.

Facebook Comments