Djokovic: Câştigarea aurului olimpic e cel mai mare succes al carierei

by AurelT

Tenismanul sârb Novak Djokovic, campion olimpic la Paris-2024, unde a cucerit singurul trofeu care lipsea din impresionantul său palmares, a asigurat că aceste este „cel mai mare succes” al carierei sale, informează agerpres.ro.
Djokovic, în vârstă de 37 de ani, l-a învins în două seturi, ambele câştigate la tiebreak, 7-6 (7/3), 7-6 (7/2), pe spaniolul Carlos Alcaraz în finala olimpică desfăşurată pe zgura de la Roland Garros.
„Mi-am atins toate obiectivele, dar iubesc acest sport şi nu-l practic doar pentru a câştiga, îl practic pentru că îmi place să concurez, să mă antrenez, să-mi îmbunătăţesc nivelul. Acest sport mi-a dat totul şi vreau să-i returnez cu sacrificiu”, a spus sârbul, adăugând că se antrenează „la fel de mult ca un tânăr care abia a început”.
Djokovic a insistat că aurul olimpic l-a ocolit până acum şi a asigurat că obţinerea lui „a fost cel mai dificil obstacol” şi un obiectiv la care visa ”de ani de zile”.
„Mi-a rezistat, am luat bronzul la primele mele Jocuri şi nu l-am putut câştiga la următoarele trei ediţii. Fiind aici, la 37 de ani, împotriva unuia dintre cei mai buni rivali din lume, care tocmai a câştigat turneul de la Roland Garros, care are un tenis de o calitate enormă, face ca acesta să fie cel mai mare succes al carierei mele”, a precizat el.
Novak Djokovic, deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (24), a dezvăluit, totodată că la finalul turneului olimpic „i-a mulţumit lui Dumnezeu”‘ pentru că i-a dăruit atâtea succese.
„Nole” a subliniat că a concura pentru ţara sa „este cel mai mare lucru pe care îl poate face un sportiv”, iar „purtarea drapelului sârb motivează mai mult decât orice altceva”.
Sârbul a precizat că această victorie de la Paris vine „într-un an foarte ciudat”, în care nu a câştigat niciun turneu, dar a asigurat că Jocurile au reprezentat „prioritatea” sa, pentru că a fost „‘ultima oportunitate” de a deveni campion olimpic.
„Am pregătit totul pentru a fi la cel mai bun nivel al meu în aceste săptămâni. Accidentarea de la Roland Garros m-a perturbat puţin, dar am reuşit să revin la Wimbledon şi să ajung în finală, unde Alcaraz m-a învins pe merit”, a menţionat el.
„Dar acel turneu mi-a dat încredere în jocul meu şi în fizicul meu şi ştiam că voi fi un alt jucător aici. Cred că pierderea finalei de la Wimbledon m-a ajutat astăzi, mi-a dat încredere, mi-a spus că e imposibil să fac mai rău decât acolo”, a adăugat sârbul.
Novak Djokovic este mai vârstnic jucător care a câştigat titlul olimpic la simplu de când tenisul a revenit la Jocurile Olimpice, în 1988, reuşind această performanţă la doar 21 de zile după ce a fost învins de Alcaraz în finala Grand Slam-ului de la Wimbledon şi la două luni după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi.

Facebook Comments