(FOTO) Flori de Sânziene, Festivalul folcloric de la Bârsa, a ajuns la ediția a-XVI-a

by Sida Voicu

În spatele sediului primăriei se află o locație frumos amenajată, cu o scenă împodobită cu flori în toate culorile, unde a avut loc Festivalul folcloric „Flori de Sânziene“ de la Bârsa. Aici de câțiva ani se desfășoară această activitate a comunității unde vin spectatori atât din comună, cât și din comunele limitrofe, dar și din județ.
La începutul acestui eveniment, mai multe ansambluri folclorice îmbrăcate în costume populare speciifice zonei care o reprezintă s-au perindat în alai prin centrul comunei, ajungând la scenă, unde au încins o horă. Pe urmă au urcat pe scenă, unde au prezentat programul și portul popular.
Pentru început, edilul șef Avram Ciev le-a urat un bun venit celor prezenți la sărbătoarea bârsenilor, precizând că pe parcursul a çâteva ore îi roagă să uite de toate și să petreacă împreună. „Avem un program artistic cu artiști consacrați și o sumedenie de asambluri din județul nostru. Cu această ocazie, vreau să vă mulțumesc că ați fost alături de mine în cei treizeci de ani de administrație, adică de primar. Am hotărât să rămân la pensie în familie, deoarece am și vârsta și să mai lăsăm și pe alții. Eu ce am făcut este la vedere. Eu vă urez vizionare frumoasă“, a precizat primarul.
-Domnule primar, am ascultat discursul dumneavoastră de pe scenă și aș vrea să vă adresez câteva întrebări dacă doriți să-mi răspundeți.
-Da ,cu tot dragul.
-Ați precizat că aveți treizeci de ani de administrație, mă gândesc că ați avut urcușuri si coborâșuri…
– Da, în viață trebuie să ai de toate, nu poți trece ca rața prin apă, dar eu pe toate le-am rezolvat cu brio, nu s-a pus problema vreodată.
-Administrația asta cum este ușoară sau grea ?
– Nu este ușoară, vedeți cum este la noi la comunele sărace și nici nu avem bani, pe noi ne ajută guvernul că nu am avea bani nici de salarii, de aceia eu zic că fără reforma în administrație nu se mai poate, orice am vrea să spunem, asta e și va fi cât de curând, că nu mai sunt bani.
Să revenim la programul artistic, care a fost pe măsura așteptărilor, prezentat de o adevărată prezentatoare, domnișoara Claudia Deac. Cei care au spart gheața a fost Ansamblul Călușarii din Aldești. Au urmat apoi Ansamblul din Sebiș, Asamblul Spicul din Beliu, Ansamblul din Bocsig, Ansamblul din Șofronea, Asamblul din Groșeni, Ansamblurile Drușcelele din Bârsa și juniorii din Bârsa, Taraful din Bârsa. Iar soliștii vocali care au urcat pe scenă au fost: Mădălina Matcău, Roberta Tomșa, Voichița Suba, Alexandru Pop Zărăndan, Corina Szatmari, Petrică Pașca, Cosmina Brădean, Roxana Goia, Anuța Vlad, naistul Viorel Papuc, Gianni Sturza si Tudor Furdui au fost acompaniați de Orchestra Frații Șandru.
Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Județean, Primăria și Consiliul local Bârsa.
Prezenți la eveniment au fost deputatul Bîlcea Ovidiu Sergiu, vicepreședinte Consiliul județean Ionel Bulbuc, din partea P.N.L, iar din partea P.S.D. senatorul Eusebiu Pistru, subprefectul Marius Sulincean, fostul deputat Florin Tripa, primvicepreședinte PSD Arad. Nu au lipsit primarii din Buteni, Chisindia, Cărand, Beliu și Șilindia.

Cei prezenți s-au bucurat de o așa frumoasă organizare, unde mâncarea a fost delicioasă. Primarul a fost înconjurat de cetățenii cărora le-a slujit timp de treizeci de ani, aceștia precizând că ușa primăriei a fost deschisă în permanență pentru ei.

Sida Voicu

Facebook Comments