Peste 400 de imigranți au tranzitat centrul din Arad în ultima perioadă

by Florian Popa

Peste 400 de străini au fost aduși în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Arad din localitatea Horia în ultimele luni de către polițiștii de imigrări, până la finalizarea procedurilor de îndepărtare sub escortă. Dintre acești străini, majoritatea provin din Bangladesh, Nepal și Sri Lanka, conform declarațiilor comisarului șef Filimon Pâtea.
În toate cazurile în care străinii au fost introduși în centrul de custodie publică, la ieșirea din țară a fost impusă măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene, pentru perioade cuprinse între 6 luni și 5 ani.
În prezent, în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Arad se află 33 de străini, gradul de ocupare fiind de 21%. În ceea ce privește modernizarea centrului, pentru a asigura condiții optime de recepție și cazare a străinilor, Inspectoratul General pentru Imigrări, utilizând fonduri externe nerambursabile și cu sprijinul partenerilor externi, a suplimentat capacitatea de cazare a centrului cu 240 de locuri, acestea urmând să fie operaționale în perioada imediat următoare, scrie romania-actualitati.ro.

Facebook Comments