Cum revoluționează tehnologia laser tratamentul parodontozei

by webeditor

Parodontoza este un diagnostic care îți schimbă semnificativ viața. Sigur că poți evita o astfel de problemă dacă apelezi din timp la ajutorul specialiștilor și dacă nu uiți de recomandarea generală a medicilor stomatologi – control periodic la fiecare 6 luni. Din păcate, foarte multe persoane amână controalele de rutină și nu iau măsuri nici atunci când depistează primele semne de boală.

Parodontoza este o boală care evoluează treptat și sigur, o boală care poate conduce în timp la pierderea dinților. Din fericire, acum există tratamente cu laser, care, în cele mai multe cazuri, pot trata infecția ori pot încetini cu mult evoluția bolii. Poți afla mai multe despre planul de tratament personalizat pe LLLDental.ro și îți poți lua primele notițe, citind acest articol până la final. Află, din cele ce urmează, cum revoluționează tehnologia laser tratamentul parodontozei.

Ce este parodontoza?

Parodontoza este o afecțiune gravă, cauzată de bacteriile de pe suprafața dintelui, cele care, într-un mediu prielnic, ajung să distrugă osul și țesuturile de susținere. Evoluția acestei boli este destul de lentă, dar progresivă, ceea ce înseamnă că pacienții au șansa să intervină rapid. Concret, cele două stadii ale bolii sunt:

  • Gingivita: Este caracterizată de sângerări gingivale la periaj și modificarea culorii gingiilor. Poate fi tratată ușor;
  • Parodontita: Este caracterizată de distrugerea țesuturilor. Netratată, conduce la apariția pungilor parodontale și, mai târziu la resorbția osoasă. Parodontita apare atunci când primele semne de gingivită sunt tratate cu lipsă de interes.

Cum se tratează parodontoza cu laser?

Comparativ cu metodele clasice, tratamentul cu laser este o soluție inovatoare, mult mai confortabilă și sigură pentru pacienți. Nu se fac incizii și se intervine doar asupra țesuturilor afectate de bacterii. De menționat este faptul că laserul oferă rezultate foarte bune pentru diferite stadii de evoluție. Totuși, trebuie să menționăm două aspecte importante:

  • Pentru un tratament simplu, rapid și mai puțin costisitor, trebuie să intervii încă de la primele semne de boală;
  • Există cazuri în care, nici măcar tratamentul cu laser nu îți poate salva dinții. Ne referim aici la cazurile mult mai avansate, cele critice.

Nu uita că tratamentele stomatologice, ca alte tratamente medicale, se planifică în funcție de particularitatea fiecărui caz clinic în parte. Astfel, prețul pentru tratament parodontoză laser poate fi ușor diferit de la un pacient la altul. Important e să intervii în timp util.

Etapele tratamentului cu laser pentru parodontoză

Spuneam că planul de tratament se realizează în mod personalizat, dar pentru a-ți oferi o imagine de ansamblu, am creionat o listă cu principalele etape:

  • Consultația inițială – Se face control, se fac radiografii și se evaluează starea de sănătate;
  • Igienizare – Înainte de utilizarea laserului se face detartraj, urmat de air-flow și periaj profesional;
  • Anestezie – Înainte de aplicarea laserului, se face anestezie. Așa se asigură confortul pacientului;
  • Utilizarea laserului – Se introduce fibra laserului în interiorul pungii parodontale;
  • Biostimularea țesuturilor gingivale – Se introduce un produs biologic pentru a stimula vindecarea.

Avantajele tratamentului cu laser pentru parodontoză

Aproape de finalul articolului, pentru a înțelege cât mai bine cum revoluționează această tehnologie tratamentul parodontozei, trecem în revistă principalele avantaje:

  • Eliminarea bacteriilor;
  • Stimularea regenerării țesuturilor;
  • Reducerea sângerării;
  • Mai puțină durere;
  • Precizie;
  • Siguranță.

În cele din urmă, trebuie să știi că nu toți pacienții pot beneficia de un astfel de tratament. Mergi la o primă consultație și salvează-ți dantura!

Facebook Comments