Aproape 350 de șahiști din 30 de țări și 28 de mari maeștri, la Arad Grand Prix Classic!

by Sorin Haut

Timp de o săptămână, în perioada 5-11 august, la Gemi Conference Events (B-dul Nicolae Titulescu nr. 3) din oraşul nostru are loc Arad Grand Prix Classic, unul din cele mai puternice turnee de şah clasic organizate în România în ultimele trei decenii. Amfitrion principal este Alin Câmpeanu, preşedintele Şah Club Vados Arad, care se bucură de susţinerea autorităţilor locale, dar şi a Federaţiei Române de Şah. Competiția de la Arad adună la start 340 de şahişti din 30 de ţări!

A 17-a ediție a festivalului de şah arădean se bucură de un număr record de participanți dar și de un fond de premiere substanțial, de 150.000 de lei. La mesele de joc vor fi 28 de mari maeştri, în frunte cu Bogdan Deac, locul 44 mondial şi cel mai bun şahist al României. Invitat special va fi primul mare maestru din istoria şahului românesc, Florin Gheorghiu.

Pe lângă turneul principal, vor fi organizate multe alte alte evenimente menite să promoveze șahul, cum ar fi Fischer Random, turneu Klotz, turneu şah perechi, Pub Chess Quiy (concurs cultură generală şahistă), concurs dezlegări probleme de şah, turneu blitz şi turneul copiilor de şah şcolar.

Federaţia Română de Şah a fost reprezentată la conferinţa de presă de astăzi, ce a prefațat turneul de la Arad, de vicepreşedintele Alin Berescu şi secretarul general Gabriel Grecescu.

Facebook Comments