Un șahist arădean devine Maestru Internațional, la doar 14 ani! Urmează Arad Grand Prix Classic

by Sorin Haut

O performanță incredibilă pentru un junior de la Șah Club Vados Arad, cu a treia normă obținută la Open Andorra, după cele două de anul trecut, în Spania. Medaliat cu echipa României în acest an la Europeanul de juniori pe echipe, Felix Ilinca (foto principal) a îndeplinit, așadar, deja toate condițiile necesare, inclusiv ratingul peste 2400, astfel încât acordarea titlului de Maestru Internațional este o simplă formalitate din partea FIDE.

Un alt șahist de top al clubului condus de Alin Câmpeanu este Maestrul Internațional Alexandru David (foto text), care a cucerit zilele trecute medalia de argint la categoria Elo 2300-2400, în cadrul România Grand Prix Brașov Clasic 2024!

Ultima etapă din Grand Prix România va avea loc la Arad, în perioada 5-11 august

Pe plan intern urmează în acest weekend, 3-4 august, Timișoara Grand Prix Rapid 2024 și apoi Arad Grand Prix Classic, programat săptămâna viitoare, în perioada 5-11 august. Legat de competiția de la Arad – găzduită de Gemi Conference&Events (Bv.Nicolae Titulescu, nr.3) – ultima etapă a circuitului Grand Prix România 2024, fondul total de premiere se ridică la suma de 150.000. de lei! Câștigătorul etapei va fi premiat cu 25.000 de lei, primul loc la feminin va câștiga 5.000 de lei, iar primul loc la fiecare categorie ELO va câștiga 4.000 de lei. Așadar, se anunță la Arad un adevărat festival al șahului de înaltă clasă!

Facebook Comments