(FOTO) Eveniment de mare însemnătate la Hălmăgel

by Sida Voicu

Duminică a avut loc un important eveniment la Hălmăgel. Am putut observa tineri și vârstnici îmbrăcați în costume populare specifice zonei, care se îndreptau spre Biserica ortodoxă. Era ora nouă dimineața, iar în fața Bisericii ortodoxe cu hramul Mihail și Gavril era un sobor de preoți, împreună cu preotul paroh Ciprian Briciu și, bineînțeles, părintele protopop Beni Ioja din cadrul protopopiatului orașului Sebiș, care l-au întâmpinat pe Înalt Preasfințitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. Părintele protopop Beni Ioja a prezentat și un scurt istoric al zonei. Acestora li s-au alăturat copii și tineri îmbrăcați în costume populare, oferindu-i Preasfințitului pâine cu sare și flori.

Cu această ocazie, la Hălmăgel s-au desfășurat mai multe rânduieli bisericești: târnosirea bisericii, sfințirea capelei funerare și sfințirea casei parohiale. De asemenea, preotului paroh i-a fost dată distincția de Econom Stavrofor. S-a avut în vedere gospodărirea și hărnicia depusă atât de domnia sa ca preot paroh, cât și de credincioșii care au fost alături de dânsul în toate momentele.

La acest eveniment au participat și primarul în exercițiu și viitorul primar al comunității. Invitați speciali la eveniment au fost Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și deputatul Sergiu Bîlcea din Parlamentul României.

Sida Voicu

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate