Cum îți poți ușura munca în bucătărie? Top 3 alegeri care te vor transforma într-un bucătar adevărat

by Andreea Radu

sursa foto: Shutterstock.com

Atunci când îți dorești să-ți îmbunătățești abilitățile de gătit, este cazul să faci anumite alegeri care ar putea să-ți ușureze munca în bucătărie. În momentul în care nimic nu-ți iese cum îți dorești, este posibil să te descurajezi, însă cu toate acestea, dacă iei alegerile potrivite, lucrurile se pot remedia imediat. În articolul de azi o să-ți oferim câteva sugestii pentru a-ți ușura munca în bucătărie și a transforma gătitul într-o activitate plăcută.

Iată 3 sugestii care să-ți vină în ajutor în bucătărie:

  1. Folosește instrumentele potrivite

Utilizarea instrumentelor potrivite este esențială pentru eficiența și succesul în bucătărie. De la cuțite de calitate la aparate electrocasnice avansate, acestea pot face diferența între o experiență de gătit plăcută și una frustrantă. Alege și tu din gama de plite incorporabile de la brand-ul Arctic și bucură-te de eficiență și rapiditate în același timp. Ba mai mult, plitele sunt extrem de simplu de folosit și sunt mult mai sigure decât clasicele aragaze.  În plus, un blender și robot de bucătărie te pot ajuta să economisești timp și efort în prepararea sosurilor, aluatului, piureurilor și a multor alte preparate. Mai mult decât atât, allege un termometru pentru carne pentru a te asigura că preparatele din carne sunt gătite perfect. Astfel, vei reuși să eviți atât carnea prea crudă, cât și pe cea prea gătită.

  1. Planifică-ți mesele și organizează-te

Planificarea meselor și organizarea în bucătărie sunt esențiale pentru a evita stresul și a economisi timp. Începe prin a pregăti din timp toate ingredientele, dedică-ți câteva ore la începutul săptămânii pentru a spăla, tăia și porționa alimentele. Păstrează-le în recipiente etanșe în frigider sau congelator pentru a le avea la îndemână pentru a fi utilizate. În plus, asigură-te că toate ustensilele și ingredientele sunt spălate și curățate după fiecare utilizare și că ai un spațiu de lucru curat și bine organizat unde să le păstrezi. Alege să folosești rafturi, sertare și suporturi pentru a-ți menține bucătăria ordonată. De asemenea, mai poți să planifici un meniu săptămânal care te va ajuta să faci cumpărături mai eficiente și să eviți risipa de alimente.

  1. Învață tehnici de gătit esențiale

Stăpânirea tehnicilor de bază în gătit îți va permite să prepari o gamă variată de rețete și să improvizezi cu succes în orice situație în care te-ai afla. Una dintre cele mai folosite astfel de tehnici este sotarea. Aceasta este o tehnică rapidă de gătit la foc mare, ideală pentru legume, carne și pește. Învață să sotezi corect pentru a obține preparate cu o textură interesantă și gust delicios. O altă tehnică populară este blanșarea care implică fierberea rapidă a alimentelor urmată de răcirea bruscă în apă cu gheață. Blanșarea este ideală pentru a păstra culoarea și textura legumelor. În final, ar fi ideal să înveți și caramelizarea. Caramelizează zahărul pentru deserturi pentru a adăuga o notă dulce și complexă preparatelor tale.

În concluzie, adoptă și tu aceste sfaturi utile pentru a te descurca mai bine în bucătărie. Fiecare dintre acestea reprezintă un punct esențial care poate face diferența între o activitate plăcută și una stresantă.

 

Facebook Comments