România are doi vicepreședinți ai Parlamentului European

by Andreea Radu

Premieră în Parlamentul European: doi eurodeputați români au fost votati în funcția de vicepreședinți ai forului legislativ. Victor Negrescu și Nicolae Ștefănuță au fost aleși cu majoritate simplă, din primul tur. Aflați la prima sesiune plenară din acest mandat, după ce au ales președinta Parlamentului European, pe malteza Roberta Metsola, europarlamentarii au ales și cei 14 vicepreședinți. Printre ei, social-democratul Victor Negrescu și independentul Nicolae Ștefănuță.
Victor Negrescu, vicepreședinte PE: Am vorbit despre redeschiderea legislativului european, despre un proces legislativ mult mai suplu și transparent, am vorbit despre nevoia ca fiecare stat membru să fie respectat și aceste argumente au convins un număr important de eurodeputați și astăzi reprezint țara noastră într-o funcție pe are o consider extrem de relevantă și influentă pentru România.
Pentru Nicolae Stefănuță, surpriza a fost cu atât mai mare cu cât acesta a fost ales în legislativul european din postura de candidat independent.
Nicolae Ștefănuță, vicepreședinte PE: Noi chiar am zis pe stradă că, dacă reușim cu votul popular a 300.000 de oameni, asta va fi foarte respectată în Parlamentul European. Exact atunci când ne spunea lumea ”ce poti face ca independent că nu ai niico putere”. Ei bine, iată ce poti face ca independent și iată ce poți face cu 300.000 de voturi din stradă. Votul asta îl dedic tinerilor care au fost alături de mine în stradă și am făcut politică ca la carte.
Este prima dată când România este reprezentată de două persoane la nivelul de decizie din Parlamentul European. Până acum, cea mai înaltă funcție a fost aceea de chestor, scrie tvrinfo.ro.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate