Corvinul și-a încordat mușchii în fieful vicecampioanei Ungariei, în primul tur preliminar al Europa League

by Sorin Haut

Corvinul Hunedoara a obținut o victorie de senzație în fața formației maghiare Paksi FC cu scorul de 4-0 (2-0), joi seara, pe Paksi FC Stadion din Paks, în prima manşă a turului întâi preliminar al Europa League la fotbal.

Corvinul, la revenirea în cupele europene după 42 de ani, a învins categoric şi fără drept de apel vicecampioana Ungariei și deținătoarea Cupei din țara vecină, prin golurile marcate de Sergiu Buş (9) şi Marius Lupu (45+2, 86, 90+3).

Câştigătoarea Cupei României a controlat jocul de la un capăt la altul, în faţa unei formaţii care nu s-a ridicat niciun moment la nivelul performanţei din sezonul trecut. Manşa secundă va avea loc pe 18 iulie, la Sibiu.

Dacă va trece de Paksi FC, Corvinul Hunedoara va juca în turul al doilea preliminar al Europa League cu formaţia croată HNK Rijeka.

Hrezdac, care s-a accidentat și Roger au fost titulari, Pop și Ubbink au intrat pe parcurs

Denis Hrezdac, mijlocașul împrumutat de UTA la Corvinul, a debutat în cupele europene cu o prestație foarte bună la „închidere”. Din păcate, fotbalistul de 22 de ani a fost accidentat dur la gleznă de Szabo, fază la care maghiarii au rămas în zece după intervenția VAR. Hrezdac a ieșit de pe teren pe brațe și ar putea fi indisponibil la retur.

În locul mijlocașului a intrat Ionuț Pop, fotbalist crescut de Dinu Maghici (secund la Corvinul) la Viitorul Arad. Pentru Corvinul au mai jucat și alți doi foști fotbaliști ai UTA-ei, Roger Junio, integralist și Desley Ubbink, intrat pe gazon în minutul 87. Cristian Blaga, portar împrumutat de UTA la Corvinul și arădeanul Marius Chindriș au rămas pe bancă.

(foto: FC Corvinul 1921 Hunedoara, Facebook)

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate