Termen de preluare a cererilor prelungit, pentru comercianții de pepeni

by Adrian Pavel

Primăria Municipiului Arad anunță prelungirea perioadei de depunere a cererilor pentru obținerea acordului de ocupare a domeniului public în vederea desfășurării activității de comerț ambulant cu pepeni.
Astfel cei interesați trebuie să știe că cererile, împreună cu documentația, se depun direct/personal de către solicitant sau prin împuternicit, în condițiile legii (procură/împuternicire notarială), la Primăria Municipiului Arad, Serviciul Relaţii cu Publicul şi Asociaţii de Proprietari (camera 5 din Palatul Cenad) sau on-line, la oricare dintre adesele de e-mail: registratura@primariaarad.ro sau pma@primariaarad.ro în perioada 14.06-15.07. 2024.
Amplasamentele pentru desfășurarea activității de comerț ambulant cu pepeni pe domeniul public al municipiului sunt următoarele:

Cartier Grădişte – Piaţa Carpaţi – str. I.B. Deleanu intersecția cu str. Z. Moricz
Cartier Grădişte – str. Petru Rares nr. 22, aleea dintre Biserica Ortodoxă și Gradința nr. 10
3. Cartier Bujac – str. Independenței (tronson între str. Leului și str. Năsăud)
4. Cartier Gai, lângă Biserica Ortodoxă Sîrbă (str. Dunării)
5. Cartierul Aradul Nou – Calea Timișorii (zona fostului magazin ”Lanțul”, actual ”Sanex”)
6. Cartier Alfa – intersectia dintre str. Barbu Lautaru si str. Aurel Suciu, nr. 39, Bl. 35
7. Cartier Confectii – intersectia dintre str. Liviu Rebreanu si str. Prof. Dr. Aurel Ardelean (platforma betonata)
8. P-ţa U.T.A. – între magazinul”Profi” si biserică (pe partea dinspre biserică)
9. Cartier Micălaca – b-dul N. Titulescu intersecția cu str. V. Lucaciu (între zona verde și stâlpii metalici din colțul”Digi RCS-RDS”).
Comerţul ambulant cu pepeni se desfăşoară în perioada 20.06-30.09.2024, dar nu înainte de achitarea taxei pentru ocuparea domeniului public la Direcţia Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Arad.
Documentaţia pentru obţinerea acordului va cuprinde:
– cererea tip pentru obţinerea acordului de ocuparea domeniului public, care se găseşte pe site-ul Primăriei Municipiului Arad, http://www.primariaarad.ro/ şi la Serviciul Relaţii cu Publicul şi Asociaţii de Proprietari (camera 5 din Palatul Cenad) din cadrul Primăriei Municipiului Arad;
– copie buletin de identitate sau carte de identitate;
– copie Atestat de producător (vizat la zi, fiind autorizat în vederea cultivării pepenilor);
– acte firmă (copie certificat de înregistrare+certificat constatator, emise de Oficiul Registrului Comerțului), conform Legii nr. 265/2022 privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului cu modificările ulterioare;
– procură/împuternicire notarială – în cazul în care solicitantul este diferit de persoana care depune cererea.
Condiţiile de desfăşurare a comerţului ambulant cu pepeni, sunt următoarele:
– marfa va fi expusă doar în perimetrul locaţiei stabilite;
– comercializarea pepenilor se va realiza direct din mijlocul de transport (care trebuie să aibă număr de înmatriculare);
– este permisă doar comercializarea cu pepeni;
– activitatea desfăşurată nu va afecta circulaţia pietonală și auto şi nici activitatea specifică zonei (circulația pe pistele de biciclete etc.);
– se va respecta curăţenia domeniului public afectat;
– se va deține la locul de vânzare acordul pentru desfășurarea comerțului stradal, eliberat de Serviciul Dezvoltare Urbană și Protejare Monumente din cadrul Primăriei Municipiului Arad, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public – în original, documentul de identitate al vânzătorului, care să coincidă cu identitatea persoanei menționate în acordul solicitat.
În cazul constatării nerespectării condițiilor stabilite, acordul se consideră retras de drept.

Facebook Comments