FCC UAV Arad mai pierde o jucătoare de bază, Tereza Vitulova va juca la vicecampioana Belgiei

by Sorin Haut

Tereza Vitulova nu va continua la FCC Baschet UAV Arad, la fel cum s-a întâmplat după primul sezon al jucătoarei cehe în galben-albastru, 2021-2022, când părăsea echipa în urma unor prestații bune, care au contribuit la calificarea în finala Ligii Naționale. În ultima stagiune, sportiva de 25 de ani a evoluat în 21 de meciuri în campionat pentru FCC Baschet UAV, înregistrând medii de 15,6 puncte, 8,1 recuperări și 16,7 eficiență în 33:30 minute.

Pivotul de 1,88 metri va juca la vicecampioana Belgiei, Castors Braine, care i-a anunțat transferul pe site-ul oficial. Noua sa echipă a câștigat nouă ani la rând campionatul Belgiei, din 2014 până în 2022, dar în ultimele două ediții a pierdut finala cu Kangoeroes Basket Mechelen.

Alte două plecări deja anunțate de la FCC UAV sunt Alexandra Ghiță, care a semnat cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Taylor Murray, contractată în Lituania. Formația arădeană le-a confirmat din precedenta stagiune pe Anamaria Ciotir, Andreea Mititelu și Paloma Cucu, anunțând două transferuri, Alina Podar și Mihaela Panait.

Facebook Comments