Fost ofițer SRI, care l-a denunțat pe Coldea la DNA: Le explica direct procurorilor ce trebuie să fie făcut în dosar

by Andreea Radu

Un fost ofițer SRI a oferit, la Antena 3 CNN, detalii senzaționale despre modul în care gruparea Coldea-Dumbravă își exercita influența în sistemul de justiție din România. Acesta a descris cum Dumitru Dumbravă monitoriza îndeaproape toate ședințele de judecată care îi interesau și cum își recruta „clienții”. Potrivit fostului ofițer, Dumbravă era responsabil de influențarea judecătorilor, în timp ce Florian Coldea se ocupa de procurori. Această colaborare le permitea să profite financiar de pe urma persoanelor cu probleme judiciare, scrie stiripesurse.ro.
„Nu este doar un zvon că Florian Coldea avea un birou în Direcția Națională Anticorupție (DNA)”, a afirmat fostul ofițer. „Este real. 100% vă zic. Când am depus denunțul la DNA, acum 10 ani, pe 24 iunie, pe baza acelui denunț am fost dat afară. Sunt singurul ofițer activ care a depus un denunț care astăzi se dovedește că nu era aruncat.”
În continuare, fostul ofițer a explicat că Dumitru Dumbravă frecventa instanțele de judecată, iar judecătorii, pentru a evita un conflict cu puterea ocultă a SRI-ului, nu îndrăzneau să contrazică directivele venite de la conducerea SRI.
De asemenea, acesta a dezvăluit că unitatea de elită Antitero păzea biroul lui Coldea pentru a preveni instalarea microfoanelor și a camerelor video. „SRI-ul a blocat camerele ca să nu transmită nimic”, a spus fostul ofițer.
Revenind la influența lui Florin Coldea, fostul ofițer a clarificat că acesta nu negocia cu procurorii de la DNA, ci le explica direct ce trebuie făcut în dosare. „Avem cel puțin două probe în acest sens. Una dintre ele, și cea mai importantă, este doamna Alina Bica, care a confirmat de mai multe ori. Coldea a venit și a vorbit despre un domn important, care părea a fi agent SRI, și nu l-a lăsat să fie arestat.”

Facebook Comments